Откровен както никога: Дейвид Бекъм говори за жертвите, които е направил за семейството си

Не е тайна, че Дейвид Бекъм има голямо семейство, което обожава. Бившият английски футболист винаги е гледал на съпругата си Виктория и техните четири деца, Бруклин, Ромео, Круз и Харпър, като на своята гордост и радост. Но не можете да станете един от най-талантливите и известни футболисти в света, без да направите някои жертви по пътя си. 48-годишният Дейвид наскоро пусна своя изключително откровен едноименен документален филм за Netflix, в който говори точно за това.

Още преди да се появят деца, той и приятелката му по онова време, Виктория – която беше част от най-популярната момичешка банда в света – жертвали времето си заедно, за да дадат приоритет на кариерите си. Архивни кадри на Виктория показаха как тя казва: "Утре ще видя Дейвид, не съм го виждала от два месеца. Забравих какво е да се гушкаме“. В началото на 2000-те години пък кариерата на Дейвид като футболист беше изключително успешна и неговото преместване в Испания означаваше, че той и Виктория, заедно с Бруклин, който по онова време беше бебе, ще се наложи да се преместят в Мадрид.

Но преди семейството му да се присъедини към него, Дейвид заживя в Испания първоначално сам, след като подписа с отбора огромна сделка, което означаваше да остави семейството си, макар и временно, за възможността да играе за огромен международен отбор при мултимилионен доларов договор. "Когато за първи път се преместих в Испания, беше трудно, защото бях част от клуба през цялата си кариера, от 15-годишна възраст до когато бях на 27. За една нощ се оказах в друг град и не говорех езика. По-важното е, че нямах семейството си."

Дейвид добави: "Когато играех за Манчестър Юнайтед, дори когато губех или не играех добре, знаех, че всяка вечер се прибирам при семейството си." Той допълни, че е направил повече жертви за семейството си, когато е подписал с Пари Сен Жермен, който в крайна сметка се оказа последният му отбор като професионален футболист. Тогава той трябваше непрекъснато да пътува между Лондон и Париж.

"Когато говорим за жертвите, това очевидно е жертвата, която трябваше да направя като баща и като съпруг, далеч от семейството си“, каза той по време на интервю за CNN през 2013 г. По това време най-малкото му дете Харпър, сега на 12, беше само на две години. "Това беше само за кратко, но беше трудно да си далеч от децата всеки божи ден. Но те го разбират, разбират, че татко работи много.“

Но изглежда, че жертвата работи и в двете посоки. Имаше моменти, когато Дейвид жертваше кариерата си в името на любимите си хора, особено в първите дни на връзката на Дейвид и Виктория. Говорейки в документалната поредица на Netflix, съотборникът на Дейвид в Манчестър Юнайтед, Гари Невил, обясни как двойката ще бъде заедно по телефона до ранните часове. Нещо повече, Дейвид се качваше в колата и караше с часове от Манчестър до Лондон, за да посети Виктория, дори само за няколко минути качествено време.

Документалният филм разкрива още, че дори е имало момент, в който съотборниците му са забелязали колко уморен и разконцентриран е футболистът заради ангажимента си към връзката от разстояние с Виктория. Сериалът дори показва как сър Алекс Фъргюсън, мениджърът на Манчестър Юнайтед, е гледал на връзката на Дейвид и Виктория като на разсейване за отбора и кариерата на Дейвид. 

Сега обаче, когато децата са пораснали, работата на баща им Дейвид като съсобственик на Inter Miami FC означава, че те могат да се насладят на редовното пътуване до слънчевия щат и дори да се насладят на бляскави футболни мачове в компанията на звезди като Лионел Меси и Йозеф Мартинес.