Автор
Ева Григорова

Кой цвят червило състарява жената с 30 години кой я подмладява?

При избора на цвят за устни гримьорите съветват да се ръководите не само от собствените си предпочитания, но и от общите правила, които действат при всички. 

Всички знаем, че гримът е нашето тайно оръжие, което ни помага да подчертаем естествената красота или дори напълно да преобразим чертите на лицето. Вежди, мигли, очи и устни - за всяка част избираме перфектните текстури и тонове, които сме търсили години наред по метода на пробите и грешките. 

Често цветовата палитра за веждите варира в рамките на естествения им цвят, точно както и за миглите. Но какво да кажем за устните? Експертите по красота настояват, че изборът на средства за подчертаване на красотата им оказва огромно влияние върху цялостната визия и играе ключова роля в грима. 

Оказва се, че не всички нюанси са подходящи за всяка възраст и тип кожа. Понякога, купувайки този или онзи автентичен калъф със заветния продукт, правим ужасна грешка, като неволно си добавяме възраст. Но друг път се случва и обратното, с помощта на този или онзи цвят можете визуално да се подмладите с няколко години. 

Събрахме най-добрите съвети от експертите по красота, така че четете внимателно и пристъпете към практиката! 

Какъв цвят червило състарява жената 

Любимите нюд нюанси на червилото на много хора трябва да се използват изключително внимателно. Според гримьорите те могат не само да направят образа естествен и деликатен, но и да придадат на лицето уморен, избледнял вид. За жените, които вече са проследили саждивите бръчки около устните - тази тема е особено актуална. 

Факт е, че бежовите и меките розови нюанси са особено опасни в матовите текстури, които се забиват в гънките и ги подчертават, а знаем, че целта ни е да скрием несъвършенствата и напротив - да се разкрасим. Така че поне не пренебрегвайте молива за устни. Първо, той ще добави структура, и второ, ще помогне да се очертае формата, правейки образа по-ярък и изразителен. 

А също така обърнете внимание на следния удобен хак: като основа първо нанесете прасковен цвят върху устните, а след това по-тъмна капка поставете в центъра и върху "лъка на Купидон", след което малко разнесете, а после по цялата площ. Това ще ви помогне да създадете сянка, която ще придаде на устните ви завиден обем. 

В допълнение към светлорозовата и бежовата гама не по-малко опасни са и "мразовитите" нюанси. Те подчертават текстурата на кожата и правят външния ви вид "нездрав". Вместо това наблегнете на сатенените текстури с микрочастици блясък в пигмента, които ще създадат отпочинал, сочен вид. 

Кой цвят червило ви кара да изглеждате визуално по-млади? 

Ако искате да впечатлявате околните с красотата и вечната си младост, трябва да заложите на ярки цветове с мокър завършек. Отдайте предпочитание на виолетовите, аленочервените и кафевите нюанси. Те ще подчертаят красотата на устните ви и ще придадат на лицето ви лека руменина. 

Също така не забравяйте, че идеалният нюанс е този, който е с едно ниво по-тъмен от естествения ви пигмент. 

Експертите също така ви съветват да се съсредоточите върху тена на кожата си, който е три вида: топъл, студен и неутрален. Определянето му е много лесно. За да направите това, просто погледнете вътрешната страна на китката: ако вените там са сини, значи имате студен, ако са зелени, значи топъл, а комбинацията им говори за смесен тип. 

За студения тон на кожата идеално подхождат ярките цветове на малината, сливата, черешата и къпината. Не трябва да се страхувате от тях, защото те са насочени към подобряване на вашата изразителност и красота. Но трябва да забравите за кораловите и топлите червени цветове, за да не изглежда лицето ви скучно (да, това се случва дори в случай на ярки устни). 

Притежателките на топъл нюанс трябва да използват алени цветове червило, а неутралните - кафеви нюанси и всички онези, които имат оранжев подтон. Обърнете внимание, че в нито един от вариантите няма телесен цвят, който, напомняме ви, често може да ни изиграе жестока шега.

Кое червило ти подхожда най-много според зодията
НОВИНИ
Автор Антония Дамянова

Кое червило ти подхожда най-много според зодията

Автор Антония Дамянова