Автор
Антония Михайлова

Доли Партън: Дядо ми ме биеше заради външния ми вид

Кънтри иконата Доли Партън разкри откъде е почерпила вдъхновение за емблематичния си външен вид, който успява да запази десетилетия наред. В скорошно интервю за The Guardian, певицата споделя, че дължи неподражаемата си визия на героиня от френски филм, известна като "градската скитница" - жена на високи токчета и в тесни поли. 

"Тя бе пищна. Носеше яркочервено червило и дълги червени нокти", казва Партън пред изданието. Във въпросната кинолента героинята е любовница на богат мъж, която впоследствие се влюбва в беден младеж. "Често хората ми казваха, че съм избрала да подражавам на "боклук" и "лека жена". Е, нека бъде така", подчертава изпълнителката.

Доли Партън
Доли Партън

Сред най-безмилостните съдници на стила ѝ е и нейният дядо, който е бил проповедник. Освен със словесни обиди обаче, той налитал на гласовитата си внучка и физически. "Платих висока цена за външния си вид. Бях изключително чувствителна. Не се подчинявах на никого, а това довеждаше до бой", изповядва се кънтри звездата.

Макар все още да отстоява модния си избор, носителката на "Грами" признава, че понякога това е работило срещу нея. Според Партън продуцентите също я молели да промени външния си вид и смятали, че всичко това е просто шега. "Винаги съм била вярна на себе си", сподели тя.  
 

Доли Партън на 78: 'Не се засягам от тъпите шеги за блондинки, защото не съм тъпа'
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Доли Партън на 78: 'Не се засягам от тъпите шеги за блондинки, защото не съм тъпа'

Автор Woman.bg

Въпреки факта, че някои членове на семейството ѝ са възприемали "градската скитница" като "боклук", а музикални продуценти са я критикували за избора на облекло, Партън успява да устои на личния си избор и да се наложи с него през годините на кариерата си. 

За разлика от другите Доли Партън вижда в образа на "градската скитница" нещо повече от една обикновена търсеща любов жена - за нея тя е бягство от нормата, символ на свободния дух и независимостта.

Доли Партън
Доли Партън

По онова време майка ѝ, а и всяка жена от родния на звездата Тенеси, е посвещавала голяма част живота си на семейството и домакинските задължения - нещо, което певицата никога не е искала за себе си. 

"Израснах с жени, знаещи как да бъдат добри майки, но просто не чувствах, че Бог е предначертал това и за мен", разказва тя. По думите ѝ тя е родена, за да твори. "Мога да напиша песен за семейния живот. За чувството да имаш деца... Никое от тези неща не ми чуждо."

Доли Партън
Доли Партън