Автор
Ева Лъчезарова

Подаръци за Св. Валентин, които няма да ви струват почти нищо

Свети Валентин не е част от българската традиция, но през последните години се превърна в истинска истерия. Цените в хотелите и ресторантите се вдигат до висините на тези за новогодишната нощ, по улиците се появяват балони под формата на сърца, а многобройни рози намират пътя към любимата жена. Всяка година в този период на дневен ред е дебатът дали трябва да празнуваме св. Валентин или Трифон Зарезан, който като цяло не води до нищо градивно.

Аз съм възприела една доста неутрална позиция по повод празника, която обикновено ме спасява от цялата суматоха около него. Като цяло съм привърженик на идеята, че ако обичаш някого трябва да му го показваш всеки ден, а не само веднъж годишно, но защо пък един път през годината да не направиш за него нещо по специално и лично, което е ценно само за вас двамата. Ако пък е гарнирано с чаша дъхаво вино, още по-добре. Затова около св. Валентин предпочитам да направя символичен подарък, като за вечерта избирам по-специално вино и с половинката ми избягваме бутаницата по ресторанти и СПА хотели. Ако тази година и вие искате да прекарате 14-ти февруари по-спокойно, тези идеи за символични подаръци са точно за вас.

Картички за свети Валентин

Най-добре подминете стандартните картички от магазина и направете нещо ръчно за любимия си.

Можете например да го изненадате с множество пожелания залепени върху някое от огледалата вкъщи, които да са написани върху малки цветни листчета, оформени като сърце. Това със сигурност ще го изненада, но имайте предвид, че ще ви трябва време за подготовка, в което той да не си е вкъщи или в което да спи непробудно.

Друга чудесна идея, която може да замени стандартните картички е буркан, който да напълните с различни пожелания, цитати и всякакви други неща, които свързвате с връзката си. Ако имате голямо вдъхновение, можете да направите „365 причини да те обичам“, като половинката ви да отваря по едно на ден. Другият вариант е да „завъртите“ картичката си около датата, на която сте се срещнали. Ако първата ви среща е била на 20-и, например, можете да напишете 20 причини да обичате половинката си, 20 цитата и 20 от филмите, които искате да изгледате заедно.

Ако пък искате картичката ви да бъде малко по-персонализирана, можете да я направите под формата на ръката си, това със сигурност ще го изненада. Любимият ви обожава сладки неща? В такъв случай заложете на близалка, която да сложите в самата картичка. Оригинално, нали?

Подаръци за свети Валентин за мъже

Включете цялото си въображение и разнообразете връзката си с предварително планирани срещи. В зависимост от броя на идеите ви, те могат да бъдат 7, 12 или дори 20. Напишете всички тях в пликове и ги подарете на любимия си, така ще получите ефекта на коледния календар – той ще става все по-нетърпелив да отвори следващия плик.

Друга подобна идея са любовните купони. С тях също можете много да експериментирате. Най-добрият вариант е да включите в тях някоя от шегите, които само вие двамата избирате. Можете да направите купон „Боли ме главата“, който любимият ви ще може да използва, когато имате извинение да го държите извън спалнята.

Последната ни идея включва любовна компилация. Можете да изберете песни, които символизират любовта ви, такива които са свързани с връзката ви и разбира се задължителните забавни парчета. Поднесете я по оригинален начин и това ще се превърне в един от най-незабравимите подаръци.

Ако не сте сръчни в ръцете и не сте от хората, които обичат да подаряват плюшени мечета и сърца, можете да заложите на някой от тези нестандартни подаръци за свети Валентин.

Друг чудесен вариант е да гарнирате празника с нещо много вкусно, като тези домашно приготвени бисквитки с глазура.

Чакам с нетърпение да споделите кой е подаръкът за свети Валентин, за който си мечтаете тайничко?