Когато си мислим за удоволствие, мисълта за оргазма ни хрумва на първо или на второ място. И въпреки че сме големи и умни хора, може просто да не се сетим за някои дреболии! Представяме ви пет неща, които в никакъв случай не бива да правите след секс.

1. Да се миете старателно

Много хора обичат след секс да си пуснат душа и да се измият добре със сапун, душ-гел и други средства. Лекарите не ви съветват да го правите поради няколко причини. Първо - сапунът изсушава естествената смазка. Второ - кожата на интимните места е по-чувствителна и може да получи алергична реакция от ново средство за миене. Вагината умее да се почиства сама. Ако не си слагате душ-гел в устата (а вие със сигурност не го правите), не си го слагайте и на най-съкровеното място. Достатъчно е да измиете интимните си части с топла вода и нежни движения.

2. Да спите с еротично бельо

Обикновеното памучно бельо “диша” добре. Но найлонът, изкуственият сатен и полиестерът запарват. След секс, когато още сте разгорещени, можете да си докарате инфекция, ако спите с неподходящо бельо.



3. Да взимате гореща вана, особено в джакузи

Това звучи многообещаващо, но не се препоръчва. Първо - след секс организмът ви е особено уязвим за вредни бактерии. И второ - горещата вода разрушава защитния слой на кожата.

4. Да пропуснете да отидете до тоалетна

След вагинален секс някои бактерии могат лесно ад проникнат в пикочните пътища и пикочния мехур, затова е важно да изпразните последния в рамките на един час след акта. Освен това е хубаво да се забършете с интимна мокра кърпичка, за да не проникнат вредните микроорганизми през микропукнатините в кожата.

5. Да заспите веднага

Освен че е нехигиеничен, този навик може да ви докара неприятна инфекция от бактерии, които можехте да измиете под душа.