Поговорихме си отново с колегите от Men United и те (типично категорични) решиха, че трябва моментално да ни споделят кои са най-честите грешки, които жените правим в една връзка. И още нещо: настояха да си ги запишем и да се постараем и ние, и вие (читателките ни) да ги избягваме. Съгласихме се (за публикацията, не за грешките!), но ще очакваме искрените ви коментари!

Изневярата

Тук, вярваме, всичко е ясно. Да, не е изненадващо, че мъжете не обичат да им се изневерява и почти никога не могат да простят това. Ако научат за това, разбира се.

Мрънкането

Като изключим изневярата, много мъже сочат именно мрънкането за основен проблем на жените, с които са (били). Просто представителите на силния пол не понасят да им се повтарят едни и същи забележки непрекъснато, дори и да са с основание.

Мнителността

Ако мъжът до нас ни даде повод да го ревнуваме, започваме да се съмняваме непрекъснато в него - звъним му, питаме го къде е, дори може да се изкушим да проверим телефона му, мейла и профилите му в социалните мрежи. А това изключително много изнервя мъжете.

Искането

"Жените, които искат и очакват подаръци от мъжете си, са меркантилни кучки!" - това е мнението на преобладаващата част от мъжете, важно е да го имаме предвид.

Сравняването

... с други двойки ги побърква. И всякакви изказвания от сорта "Пък той я е завел на Карибите!", "Подарил ѝ е кабрио за рождения ден!" или "Видя ли диамантения ѝ пръстен? Ние от колко време сме заедно?".

Опитите за промяна

Мъжете често обичат да казват, че много жени си купуват тостер и после се ядосват, че не е пералня. Да, понякога наистина искаме да превърнем партньора си в по-доброто му аз или поне да му въздействаме благотворно в хода на желаната от нас трансформация. И, разбира се, в една връзка промяната е взаимна, но не бива настойчиво да изискваме промяна само у него и то категорично.

Вашите интереси

Успешните и продължителни връзки винаги са в комплект с много компромиси от страна и на двамата партньори. Но да изискваме от мъжа до себе си да гледа любимите ни филми и да се забавлява като нас е огромна грешка. Не искаме да го превърнем в копие на нас самите, нали така?

Критиката

Възможно е да не го знаете: понякога мъжете са много по-чувствителни отколкото показват. Особено когато става въпрос за критика спрямо тях пред други хора. Не е задължително да се чувстват несигурни, за да се почувстват наистина зле, ако ги разкритикуваме или им направим забележка пред приятели/познати. Ако не сте съгласни с любимия си, намерете начин да му го кажете, най-добре след това, не пред "публика".

Навлизането в личното пространство

И не става въпрос само за ревност - това го споменахме по-горе. Мъжете никак не обичат да настояваме да излизаме с тяхната компания, да ни запознават с родителите си, да се появявате неочаквано, когато например са решили да отидат с приятели на спортно събитие или пък изцяло мъжка вечер. Това е много лесен начин да бъдете зарязани, предупреждават колегите от Men United.

Поставянето на условия и забраните

Чудовищен автогол, знаете го. Ако започвате изреченията си със "Забранявам ти да правиш това..." или "Ако не го направиш...", със сигурност ще го отблъснете. И знаем за обратната психология - забранено ли е нещо, искаме го още повече. А изискването също в никакъв случай не е опция.

Четете още: Ръководство за сваляне на мъже