Автор
Woman.bg

Няколко изненадващи неща, които отблъскват мъжете

Ние жените сме интуитивни, страстни, хитри, емоционални и прекрасни създания, които дават всичко от себе си, за да бъдат атрактивни за противоположния пол. Просто е заложено в природата ни да бъдем забележителни и интересни, но често се загубваме някъде в старанието си и предизвикваме обратния ефект. Ще ви споделим кои са чертите и действията ни, които за наша изненада отблъскват мъжете и защо.

Пренебрегването на естествената красота и носенето на тонове грим

Добре, де. Дълбоко в себе си всички знаем, че мъжете обичат естественото, но благодарение на напредналата техника и внушението, което оказват върху нас телевизията, социалните мрежи и списанията, често представата за естественото е малко изкривена. От друга страна ние дамите в желанието си да бъдем перфектни, посягаме към фон дьо тена и пудрата, а господата никак не ги обичат. Също така опушеният грим не е препоръчителен за среща, особено за първа такава и особено ако не е късно вечер. И макар повечето от нас да са убедени, че гримът ни прави шармантни, истината е съвсем различна. Именно дребните несъвършенства и природното ни очарование печели симпатиите и сърцето на мъжа. Бихте могли просто да подсилите най-силните си оръжия – погледа и усмивката с малко спирала, молив и червило.



Липсата на социален живот

Дори и най-щастливите и здрави връзки имат нужда от въздух. За да трае искрата на любовта силно и дълго, е добре никой от вас да не пренебрегва личното си пространство. Мъжете обичат жената до тях да бъде интересна и в никакъв случай да не прекарва цялото си време до него. Колкото и да е силна любовта ви, защитавайте личното си пространство и не забравяйте социалния си живот, който сте водили, преди да се срещнете. В противен случай рискувате да отегчите половинката си и да го изтощите. Отделяйте поне една вечер в седмицата да излизате с приятелки или да се отдадете на хобито си.

Прекалено високото самочувствие

Да, секси е, когато жената показва стабилно самочувствие, но дори и с това не бива да се прекалява. Все пак между увереността и високомерието има тънка граница, която не е добре да прекрачвате. Мъжете обичат самостоятелните жени, но и харесват да се чувстват необходими, затова не демонстрирайте стремеж към самодостатъчност. Никой не би бил привлечен от екстремен нарцисист и от огромно его.



Липсата на амбиция и цел

По начало природата е отредила прекрасна роля на жената – да бъде майка, да бъде мила, грижовна, да закриля децата си, да дава свежест и уют на дома и да бъде нежна и женствена. Но това съвсем не изключва възможността тя да гради кариера и да бъде успешна. Много дами, погълнати от любовта, сякаш пренебрегват амбициите и мечтите си, за да се отдадат на домакинството и това не е никак секси. Преди да потърсите половинката си, е необходимо да осъзнаете собствените си нужди и амбиции, за да бъдете пълноценни и един ден, когато се обърнете назад, да изпитвате гордост. Мъжът обожава да бъде по-силният и да закриля дамата на сърцето си, но не и ако тя е крайно несамостоятелна и лишена от желание за собственото си развитие.

Злословенето за бившия и за други жени

Хубаво е настоящият ви партньор да знае, че предната ви връзка е останала в миналото, но негативните изказвания не създават добро впечатление. Освен това ако обсъждате бившия си разпалено, дори и в негативен план, това означава, че все още не сте преживели раздялата. Когато говорите отрицателни неща, за когото и да било това ви кара да изглеждате неприятни и злобни. Също така бъдете внимателни, когато казвате нещо негативно за друга жена, независимо коя е тя. Просто злословенето не е секси. Другата отблъскваща типично женска черта е клюкарстването, което можем да включим към злословенето. Мъжете обичат мистериозното, тайнственото и загадъчното, а клюкарстването е точно обратното.



Пискливият глас

Крещенето и говоренето на висок тон не е никак привлекателно за повечето мъже. Според много проучвания мъжете обичат тихия женски топъл глас. Но това в никакъв случай не означава, че трябва да се опитвате да промените твърде много начина си на говорене, защото рискувате да звучите комично. Просто се постарайте да не бъдете пискливи и гръмогласни.

Прекалената недостъпност

Интересно е, но до време и в определени граници. Мъжете обичат общителните дами, които знаят кога да бъдат мили и кога да покажат самоувереност и лъжлива незаинтересованост. Не прекалявайте с второто, защото е отблъскващо, когато той не може да се свърже с вас часове или дори дни наред. По този начин рискувате мъжът да загуби интерес или да реши, че не желаете да му отделите внимание.

Прикриването на сексуалните желания

Срамежливостта и липсата на инициатива в леглото или извън него е крайно непривлекателна. Мъжете харесват и предпочитат жени, които се чувстват добре в кожата си и не се притесняват да го показват. Проучвания доказват, че господата са много по-привлечени от дами, които доминират в секса.



Прекаляването с парфюма

Несъмнено хубавият аромат привлича, но твърде силното ухание на парфюм не е секси. Мъжете предпочитат естествения мирис на жената и го предпочитат пред скъпите силни парфюми.

Гладуването

Много от нас, когато излязат на среща в хубав ресторант, предпочитат да хапнат зелена салата и да избегнат основното, дори и вътрешно да умират от глад. Безсмислено е да прикривате апетита си и да се ограничавате, само за да се харесате на дадения мъж. Той ще го усети и това определено няма да му подейства позитивно.



Ако никога не казвате „Не“ и сте вечно съгласни с него

Съгласието и липсата на собствено мнение е отблъскващо за мъжете. Ако се съгласявате с него винаги и при всякакви обстоятелства, то това означава, че се страхувате да защитавате позицията си, за да не го изгубите. Липсата на увереност е крайно непривлекателна. Затова бъдете искрени и не се страхувайте да изказвате мнението си такова, каквото е. Смелостта и откровеността са ценни качества, които мъжете обожават и ценят в нас.

Четете още: 6 причини да попадаме все на грешния мъж