В неделя вечер светът стана свидетел на едно от най-ужасяващите събития в съвременната история – мъж устрои кървава касапница по време на кънтри фестивала Route 91 Harvest в Лас Вегас, при която загинаха 59 души, а 527 бяха ранени. Това е най-голямото масово убийство в историята на САЩ, а зловещото деяние е извършено и планирано само от един човек – 64-годишният милионер Стивън Падок.

Безмилостният Падок успява да снабди хотелската стая, в която отсяда 4 дни по-рано, с 23 оръжия. В рамките на 72 минути Стивън изстрелва хиляди куршуми и оставя почти 60 семейства, потънали в скръб. Той се самоубива, преди полицията да пристигне на местопрестъплението. Към момента мотивите му са неизвестни, близките му са шокирани и озадачени защо този човек, привидно живеещ нормален живот, би извършил подобна жестокост.

Днес ви споделяме личните истории на някои от жертвите, чийто живот бе безвъзвратно отнет на едно от най-големите музикални събития в страната. Мир на праха им!

Сони Мелтън, 29 г.



Сони Мелтън грабва съпругата си Хедър, малко след като стрелбата на концерта започват да валят куршуми. Тя е спасена, а само миг след това мъжът й е улучен от куршум в гърба и издъхва. Пред медиите Хедър споделя: „Сони беше най-милият човек, когото познавах. Той спаси живота ми за сметка на своя“.

Джордан Маклуудън, 23 г.



Джордан се забавлява и наслаждава на концерта с приятелката си Амбър, но вечерта завършва фатално за него. Той е идентифициран като един от загиналите от непознат в социалните мрежи, който се опитал да го спаси.

„Млад мъж почина в ръцете ми! Почивай в мир, Джорджа Маклуудн. Не мога да повярвам какво се случи!“, пише непознатият.

Куинтън Робинс, 20 г.



За смъртта на Куинтън съобщи леля му малко след ужасяващата стрелба. Тя го описа като обичан и мил човек, който никога не свалял усмивката от лицето си.

Денис Салмън Бурдитус, 50 г.



Денис умира в ръцете на съпруга си, а само няколко минути преди трагедията тя споделя снимка във Фейсбук профила си, на която е щастлива и усмихната в обятията на любимия си човек.

Лиса Ромеро



Лиса е училищен секретар, който се радвал на обичта на всички.

Ейдриан Мърфит, 35 г.



Приятел на 35-годишния Ейдриън го описва като най-щастливия човек, когото познава. Той също споделя селфи от фестивала само мигове преди да бъде убит.

Джесика Климчук, 28 г.



Джесика работела като шофьор на автобус и като библиотекар в училищна библиотека. Днес близки и приятели се молят за нея и се опитват да приемат загубата.

Чарлстон Хартфилд, 34 г.



Чарлстън е полицай, който просто е изпълнявал работните си задължения по време на фестивала. Негов колега прави опит да се свърже с него след започването на стрелбата, но не успява. Тогава решава, че Чарлс не отговаря, защото е зает да помогне на някого, но се оказва, че самият той е покосен от куршумите.

Джени Паркс, 39 г.



Джени е майка на две деца, която всички описват като много красива и интелигентна жена. Тя е била на фестивала в неделя заедно със съпруга си и приятеля й от детството Боби.

Енджи Гомес



Енджи е отличничка, наскоро завършила елитна гимназия в Ривърсайд, Калифорния. Нейното бъдеще също бе отнето.

Бейли Швайцер, 20 г.



Бейли е очарователна мажоретка, която посещава фестивала от любов към кънтри музиката. Младата дама пристига в Лас Вегас специално за събитието и споделя на близките си, че се вълнува от срещата си с любимите й изпълнители.

Сюзан Смит, 53 г.



Тя работи като офис мениджър в Калифорния. Колеги и близки на Сюзан я определят като прекрасен човек с чудесно чувство за хумор, който много ще им липсва.

Джон Фипен



Джон издъхна до сина си, който е медик и се опитвал да му помогне, но така и не успява да го спаси.

Дана Гарднър, 52 г.



Очарователната 52-годишна Гарднър също е сред фатално ранените при стрелбата. Близките й все още не могат да приемат факта, че няма да я видят никога повече.

Ронда Лерок



Ронда умира малко след като баща й и 6-годишната й дъщеря се прибират вкъщи. Тя остава на концерта заедно със съпруга си Джон.

Сенди Кейси, 35 г.



Сенди е уважаван учител в Калифорния. Тя присъства на фестивала заедно с годеника си.

Кери Бърнет, 34 г.



Кери е част от екипа на увеселителния парк Дисни в Калифорния. Колегите й я описват като прекрасен човек, когото никога няма да забравят.

Крис Ройбал, 28 г.



Крис е ветеран от армията, участвал е във войната в Афганистан. Той е бил на музикалния фестивал заедно с майка си, която оцелява.

Том Дей, 54 г.



Томас Алън Дей младши е убит пред четирите си деца по време на стрелбата. Неговият баща споделя: „Той беше най-добрият баща и затова децата му бяха с него на фестивала“.

Хана Алърс, 34 г.



Хана е майка на три деца на 3, 11 и 14 години. Роднините на убитата жена я определят като добър човек, който може да преобърне света с усмивката си.

Нейса Тонкс, 45 г.



Нейса също е майка на три деца и обичан от колегите и близките си човек.

Дженифър Ървин, 42 г.



Дженифър танцува, пее и се забавлява в компанията на приятелите си, но щастливият момент е помрачен, когато куршум пронизва тялото й и тя умира на място. Млада, красива, усмихната и добра...такава е тя за всички, които я обичат и днес страдат за нея.

Рейчъл Паркър, 33 г.



Рейчъл е служител в полицията в Манхатън. Тя присъства на фестивала заедно с още трима свои колеги.

Джак Бийтън



Джак отива на кънтри фестивала заедно със съпругата си, за да отпразнуват 23-годишнина от сватбата им. Когато куршумите започнали да валят той събаря жена си на земята и я покрива, за да я предпази. Този ход се оказва фатален за Джак и той е прострелян многократно. И двамата знаели, че това е краят и бързат да си кажат, че се обичат и че ще се видят отново в рая.


Четете още: Убиецът от Лас Вегас бил милионер