Автор
Woman.bg

Той оцеля по време на атентатите в Барселона и Манчестър

Светът отново остана безмълвен след поредната терористична атака, която този път окървави испанския град Барселона. Вчера около 5 часа местно време ван започнал да блъска пешеходци в района на "Ла Рамбла”. 13 души са загинали, а над 100 са ранените. Властите съобщиха, че по време на терористичната атака са пострадали граждани на 24 държави. Само няколко часа по-късно испанската полиция уби петима терористи, опасани с колани с експлозиви. Атентаторите се опитали да врежат автомобил в пешеходна зона в курортния град Камбрилс, който се намира на 120 км от Барселона.

Една от първите шокиращи истории на хора, засегнати от терора, е тази на Крис Поули, който бил на почивка в испанския град, заедно със своя партньор. Двамата пристигнали в района на "Ла Рамбла" малко след извършването на атентата. Крис буквално не можел да повярва, че само няколко месеца след атентата в Манчестър той отново се оказва в центъра на терористичен акт. "Точно се прибирахме към хотела си, когато се оказахме в центъра на атаката. Не мога да повярвам. Навсякъде имаше линейки, а магазините започваха да затварят. " - сподели Крис пред местни медии. Крис и неговият партньор побързали да напуснат района и разкри, че полицията съветва всички туристи да останат в хотелите си.

На 22 май мъжът присъствал на злополучния концерт на Ариана Гранде, в края на който избухна бомба. Крис преминал през тунела, в който избухна взривното устройство секунди преди то да се взриви. По време на концерта той седял до Мартин Хет, една от жертвите на атентата. Когато си тръгвал от концертната зала, Крис минал покрай него, излязъл от вратата на пешеходния тунел и бомбата избухнала зад гърба му.