Автор
Woman.bg

Адел се притече на помощ след пожара в Лондон (снимки)

Британската звезда Адел посети Гранфел Тауър - мястото на трагичното събитие, където в пламъци вчера изгоряха 12 души. 65 бяха евакуирани, а десетки все още са в неизвестност.

Огненият ад обгорил 27-етажната сграда за 15 минути и остава в историята като една от най-големите трагедии в Англия.

Обичаната певица Адел вчера отиде до опустошената сграда, където все още близки на пострадалите тъгуваха и не можеха да повярват на очите си. Британската звезда е известна със своята състрадателност и този път не пропусна да я демонстрира, прегръщайки и утешавайки страдащите хора.



По-малко от 24 часа след трагедията във фен страницата на Адел в Туитър бе обявено, че тя ще посети мястото на пожара, за да окаже морална подкрепа на пострадалите. Много от почитателите й бяха силно впечатлени от жеста й:



„Тя е прекрасна, тя е ангел, който заслужава един ден да отиде в Рая. Гордеем се с нея и с голямото й сърце“, пишат фенове в Туитър.

През март родният град на Адел бе жертва на терористичен акт, при който загинаха 5 души, а 40 бяха ранени. Тогава тя бе на другия край на света и на един от концертите си тя почете загиналите и отправи молитви към пострадалите и техните близки.

Друга звезда, която изказа съчувствие и подкрепа към пострадалите след пожара, е Рита Ора. Всъщност Гранфел Тауър е блокът, в който е преминала част от детството й:

Четете още: Българче сее фурор на сцената на сръбско шоу



„Моля се за всички пострадали, още не мога да повярвам, че се е случило това. Бих направила всичко, за да помогна на засегнаатите, това е моят квартал и блокът, до който играех като малка“, споделя Рита в социалните мрежи.

Сред издирваните има и деца, три от тях са Мирна, Фатма и Зейнеб. 12-годишната Натали Гарсия сподели във Фейсбук, че братовчедка й Джесика е изчезнала, опитвайки се да се спаси от огъня.



Мирна, Фатма и Зейнеб



Джесика


В момента спасителните екипи продължават да издирват липсващите.

Четете още: Отиде си музата на „Ролинг Стоунс“