В Токио се състоя състезание по рисуване върху кафе. Изкуството да създаваш фигурки върху най-горния слой на еспресото добива популярност в САЩ и Италия още миналия век, но вече се практикува и от японците.

Това е 4-тото издание на надпреварата, организирано в Страната на изгряващото слънце. Участниците създават различни илюстрации чрез наливане на разбито на пяна мляко върху кафе еспресо. Така нареченият "Лате арт" започва да се практикува в Италия и в последствие в САЩ още през 80-те години на миналия век.

С течение на времето това изкуство добива все по-голяма популярност и днес вече се организират състезания по рисуване върху кафе. Тази година в съревнованието в Токио взеха участие 10 души, като победителка стана миналогодишната фаворитка Наоко Осава.

Първоначално тя изрисува какавида върху най-горния слой на еспресото и след това с помощта на специално приспособление, я превърна в красива пеперуда.

След тази победа Наоко ще се яви и на Международния шампионат, съобщи БНТ.

Миналата година на него тя е станала 10-та в света, но увери, че този път ще работи още по-усилено, за да представи достойно страната си.

Вижте още лате творения:



Източник: dete.bg