Уморена си след дълъг работен ден, а тепърва трябва да нахраниш домочадието?

Пробвай ето тези бързи рецепти с кренвирши:

Пикантни спагети

Необходими продукти:


300 гр спагети
200 гр кайма
200 гр кренвирши
150 гр кашкавал
1 глава лук
4 кисели краставички
10 маслини
8 листа босилек
майонеза
кетчуп
чубрица
кимион
черен пипер
лют червен пипер
сол
1 щипка захар

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с каймата. Когато каймата стане на "пясък", се добавя доматеният сок. Поръсвате със сол, захар, чубрица, кимион, черен пипер, лют червен пипер и нарязаните листа от пресен босилек. Сместа се оставя да поври за около 10 - 15 мин. След това към нея се прибавят нарязаните на кубчета кренвирши, кисели краставички и маслини. Разбърквате и оставяте да ври още около 10 мин. Спагетите се сваряват в подсолена вода. Изцеждат се и се разделят на порции. Върху всяка порция се изсипва част от соса, без да се разбърква. Поръсват се с настърган кашкавал. По желание може да украсите с майонеза и/или кетчуп.

Бързи гювечета

Необходими продукти:


6 кренвирша
2 наденици
350 гр сирене
200 гр кашкавал
6 яйца
1 ч.ч. доматен сок
3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Редим във всяко гювече натрошено сирене, кренвирша и наденицата, нарязани на кубчета или кръгчета, доматен сок и отгоре чукваме 1 яйце. Върху него стържем кашкавал. Поливаме с лъжицата малко олио. Така приготвените гювечета печем до порозовяване и сервираме топли.

Влюбени сърца

Необходими продукти:


180 гр кренвирши
2 яйца
20 гр маслини
100 гр сирене
100 гр кашкавал

Начин на приготвяне:

Разрежете кренвиршите по цялата дължина, като започнете от единия край и стигнете на 2 сантиметра от другия. Двете разделени половинки от първия край хванете и извийте така, че целият кренвирш да образува сърце. За да се съединят, забодете клечки за зъби. Така оформените кренвирши поставете в намазана с олио тавичка. Във всяко сърце чукнете по едно яйце, около него натрошете малко сирене и настържете кашкавал. Отгоре сложете маслинка и по желание полейте с доматен сок или поръсете с червен пипер. Запечете в умерена фурна до втвърдяване на яйцата и леко порозовяване. Сърцата може да сервирате заедно, закачени едно за друго или в отделни чинии върху зелена салата.

Кренвирши със сирене

Необходими продукти:


500 гр кренвирши
30 гр масло
250 гр сирене крема
40 гр квасена сметана
4 яйца

Начин на приготвяне:

Нарежете кренвиршите на колелца с дебелина 2-3 сантиметра. Наредете ги в тавичка, покрийте ги с маслото. Запечете във фурната 10 минути. Междувременно разбийте с миксер сиренето и сметаната. Прибавете едно по едно яйцата, посолете на вкус и продължете да разбивате, докато се получи пухкава смес. Залейте горещите кренвирши и запечете още малко, но вече на изключена фурна.

Източник: dete.bg