Звездите, станали майки на скандално крехка възраст

06 март 2017 | 18:30
видяна 56746
коментари 8
Снимки: Getty/Images

Да станеш майка в тийнейджърска възраст днес се смята за скандално и неприемливо. Още повече, че голяма част от жените в съвременното общество отлагат ролята на майки за по-късен етап от живота си, след като вече са изградили кариера. Обикновено желаната възраст за майчинство сред повечето от тях е след като навършат 30 години. Напоследък дори се наблюдава тенденция към отлагане на този момент още по-напред във времето – след 40 години.

Тези известни дами, дори и на прага на звездната си кариера обаче, не са се поколебали нито за миг да родят своите деца по-рано от необходимото. И това ни най-малко не им е попречило по пътя към професионалното израстване. Безумно крехката възраст, на която някои от тях са станали майки, все пак малко или повече ни шокира...

Арета Франклин


Арета Франклин получава първия си звукозаписен договор в тийнейджърска възраст, но кариерата й временно е преустановена поради факта, че точно в този период певицата става и... майка, при това цели два пъти. Първото си дете – Кларънс, тя ражда едва на 14 години. През 1958 г., когато Арета е на 16 години, тя става майка за втори път с появата на втория й син – Едуард.

Наталия Водянова

За първи път в света на майчинството супермоделът Наталия Водянова навлиза, когато е на 19 години. По това време манекенката е омъжена за Джъстин Портман, от когото е и първородният й син Лукас. 23-годишна тя става майка за втори път, давайки живот на дъщеря си Нева, а когато е на 25, на бял свят се появява и третото й дете – Виктор. Следва бракът й с Антоан Арно, от когото ражда следващите си деца – Максим, когато е на 32 години, и Роман - когато красавицата е на 34.

Фантазия Барино

Преди да се превърне в звезда благодарение на формата “American Idol“, Фантазия Барино е майка. Когато забременява с дъщеря си Сион, тя е на крехката 16-годишна възраст.

Опра Уинфри

Когато научава, че е бременна, бъдещата американска тв водеща и общественик Опра Уинфри е едва навършила 14 години.  За жалост бебето на Уинфри, което е заченато в резултат на изнасилване, завинаги затваря очи веднага след раждането. За тежкото си детство, изпълнено с болка и насилие, с множество перипетии и страдания, Опра разказва двадесет години по-късно. В продължение на десетилетия, Уинфри крие в тайна бременността си, докато не решава да заговори публично за нея през 1990 г. срещу солидната сума от 19 000 долара. Уинфри признава, че се е опасявала, че тази част от трагичното й детство ще навреди на кариерата й. Днес, въпреки че няма деца, Опра посвещава голямата част от времето си на сираците и децата в риск. София Вергара


Красавата актриса също става майка в твърде ранна възраст - 19 години. Синът й - Маноло Гонзалез-Риполи, се появява на бял свят през 1992 г. Бащата на малкия Маноло тогава бил първата ученическа любов на София. Въпреки че са отдавна разделени, в отглеждането на сина им той не спира да й помага до ден днешен. За очарователния Маноло, който днес е на 24 години, до момента знаем, че върви по актьорските стъпки на майка си.

Соланж Ноус

По-малката сестра на Бионсе - Соланж, за разлика от прочутата си кака, вече е била майка едва 17-годишна. През 2004 г. тя сеомъжва  за първата си голяма любов - 19-годишния Даниел Смит, който е и баща на детето й. За ранната си бременност Соланж споделя пред People: "Майчинството е благословия. Въпреки безсънните нощи и умората в първата година от раждането, днес аз съм истинска щастливка и съм горда, че имам най-прекрасното дете на света."

Коментари

8 Tretoto oko
  20 декември 2017 | 00:23 отговор
 

На майка ви путката ...Тъпанари било трудно .Нямате сили чаши.Аз уча и работя и дете гледам.Неможело може разбира се ама няма да ходите по дискотеки

 
 
Lapai kura
20 декември 2017 | 00:24

Много правилно

7 гост
  08 март 2017 | 00:53 отговор
 

мангасарите дали мислят?

 
6 гост
  08 март 2017 | 00:51 отговор
 

мангасарите дали мислят?

 
5 кървавица
  07 март 2017 | 17:26 отговор
 

каквото е писано на скрипта като си се родил такова става, някои неискат да имат деца поради куп неща (религиозни, кариера и т.н.) аз лично невярвам в децата, човек се ражда на тази планета да се учи, децата неги създаваме ние, те са генетична даденост... щом живеем в свободен свят всеки има право на избор.

 
 
gvsgbwr
08 март 2017 | 09:27

skoro li te pusnaha ot psihodispansera

4
  07 март 2017 | 13:35 отговор
 

Светът днес върви напред, а не назад. Лично аз нямам желание дъщеря ми и синът ми да създадат деца, когато те самите са тийнеджъри. И съответно всичко да легне на плещите на нас - възрастните. Искам да са изградени образовани личности, които знаят какво искат от живота и как да го постигнат. Само тогава ще могат да възпитат пълноценно друго човешко същество. Дали семейството им ще се запази няма никаква гаранция, но няма гаранция и ако са се омъжили/оженили на шестнадесет години. Ама ромите щели да ни претопят... Това няма как да се случи, но дори и да има такава опастност не мисля да слизам на тяхното ниво на съществуване само и само да ги "бия" с деца по брой. Не мисля и да осъждам хората, които са решили, че няма да имат деца. Всеки има правото да ражда или да не ражда, но когато вече се е изградил като личност, а това няма как да се случи на 15 - 16 години.

 
 
07 март 2017 | 23:09

Аз пък смятам, че светът днес върви назад, не напред. За момчетата е хубаво да са по-зрели, за да се грижат за жена си и децата си, но момичетата трябва да се оженат и да родят до 18. А статистикат е безпощадна:През 2050 г. циганите у нас ще бъдат 3,5 млн., турците - 1,2 млн, а българите - едва 800 000 души. Това прогнозира Центърът за демографска политика. Според прогнозите на центъра българският етнос през 2075 г. ще е от 500 000 души, а през 2100 г. - на 300 000. Същевременно, турците ще са 1,3 млн. души в 2075 г., а през 2100 г. - 1,5 млн. Циганите пък от 5,5 млн. в 2075 г. ще станат 8 милиона през 2100 г. Другите разсъждения с толкова плиткоумни и наивни, че не заслужават коментар. Ако така си възпитате децата, май няма да имате наследници сред онези 300 000.

 
08 март 2017 | 10:22

При условие, че само ние работим в тази държава, като намалеем, циганите сами ще ни напуснат. Те вече започнаха. Чували ли сте за плъховете и потъващите кораби...

3 .
  07 март 2017 | 09:18 отговор
 

Кое му е нормалното да раждаш на 18? Ти въобще замисли ли се че когато си 17-18 нямаш пукнат лев защото ЗАКОНА не разрешава 16-17г да работят пък и да си 18 да учиш и да работиш не е лесно, какво остава и дете да гледаш. Най- подходящата възраст е 24-25, когато имаш някакви доходи, когато можеш да си самостоятелен и да взимаш решения и да си понесеш отговорността за тях, да имаш човек до себе си с който да отгледаш това дете. То не е куче дай да си вземем пък като ни омръзне ще го подарим на някой. То е огромна отговорност и един човек на 16-17-18г не може да разбере това.

 
 
07 март 2017 | 13:28

има едно нещо, което вие отвикнахте да имате. Вика се съпруг. Ама то и те не останаха. Всеки гледа да ебне и да бега. Без отговорности. Иначе можете да се ебете като кучета под дърво и камък от 13 годишни, ама за отговорности ви е рано.

2
  07 март 2017 | 09:18 отговор
 

Кое му е нормалното да раждаш на 18. Ти въобще замисли ли се че когато си 17-18 няма пукнат лев защото ЗАКОНА не разрешава 16-17г да работят пък и да си 18 да учиш и да работиш не е лесно, какво остава и дете да гледаш. Най подходящата възраст е 24-25, когато имаш някакви доходи, когато можеш да си самостоятелен и да взимаш решения и да си понесеш отговорността за тях, да имаш човек до себе си с който да отгледаш това дете. То не е куче дай да си вземем пък като ни омръзне ще го подарим на някой.

 
 
07 март 2017 | 12:21

По закон, на 16 годишна възраст вече можеш да работиш, макар и при специални условия. А на 24-25 години дали имаш човек до себе си, дали си емоционално и психически зрял, дали имаш човек до себе си- е строго индивидуално. Съгласен съм с едно- не говорим за куче и определено трябва да е много добре обмислено.

1
  06 март 2017 | 19:52 отговор
 

Браво! 14 е малко рано, но 16-17 е прекрасна възраст, какво да говорим за 18, за раждане. Тялото е в точно най-добрата форма за раждане и децата, родени на тази възраст имат почти нулева опасност да страдат от генетични болести, ДНКто на яйцеклетките отделяни в тази възраст е най-запазано и некомпрометирано, тялото запазва най-дефектните яйцеклетки за най-накрая, а в началото отделя най-добрите. До началото на 80те гинеколозите са препоръчвали ранно раждане, но после идва модата и сега сме с най-високия ръст даун и други генетични отклонения от всякога. Само погледнете историята ни, преди всяка жена е раждала на около 16, на 19 вече всички са се притеснявали за нея А за да роди е трябвало първо да се омъжи, което прави около 15. Фертилността също намалява с възрастта и после драми защо не мог ада забременея. Контрацептиви, болести и аборти през младостта са почти гаранция за проблеми със забременяването по-късно. Няма нищо скандално едно 16 годишно момиче да роди, това я прави жена, а не да си показва срамотиите пред всички.

 
 
06 март 2017 | 20:03

Добре, да поговорим за история - нашите прадеди са имали по дванадесет деца, от които ако оцелеят пет са били доволни. Всичко е било на принципа: "Бог дал, Бог взел." Майките често са раждали по нивите и някои са оцелявали, други не. Спели са по 15 човека в една стая, а зимно време са вкарали и добитък вътре. Айде като е било толкова хубаво, обувай цървулите, вземай сърпа и бялата забрадка и се връщай в миналото, за да родиш на 15 и да си развалина без зъби преди 40 години...

 
07 март 2017 | 04:20

Каза мързеливата повлекана. И днес умират деца. Имали са дванадесет деца и го казваш като нещо лошо?! В какъв извратен свят живеем, 27 псевдобългари да харесат това изказване и да нахейтят собствената си история. Живеели били с животните у дома?! Мнозина-да. Нарича се поминък. И днес живеете с кучетата вкъщи, ама сме 6 милиона и ревем, че циганите ще;и да ни претопят. Били по 15 души в една стая, това къде си го чула, но дори и да е така, звучи красиво. Днес индивидуалистичното общество ви е превзело и е разделило българското семейство, после се чудим защо нямаме здрави семейства. Да, били сме колективно общество, тебе срам ли те е? Живея на село, съзнателно избрах да сменя града със спокойния живот. Не че не прекарвам все още време тук. Защо да се работи със земята и животните и да се пооцапаш малко за храната си (а и на такива мързелани като тебе, които си мислят, че млякото го произвеждат в цехове, не че твоето не го) трябва да бъде лошо и обидно? а за зъбите, хаха, имам още няколко години до 40, но изглеждат доста добре, големият град съсипва зъбите повече, а оралната любов на старите любовни феи без деца като теб още повече.

 
07 март 2017 | 09:54

Нека дамата писала коментара да сподели щом е близо до четиридесет години колко деца, кога ги е родила и съответно ако е родила рано, колко внуци вече има?! Ще сме доволни да сподели многодетния си опит като млада майка!!!

 
07 март 2017 | 13:26

Ами, според мен, като гледам лайковете е явно, че българите напълно си заслужават съдбата да живеят като малцинство в собствената си държава. Собствена, собствена, още някоя година собствена. После ще я прекръстят на нещо като Банго Василия. Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша. .... или с други думи хем ебливи, хем ....не им се гледат деца....

 
07 март 2017 | 13:51

А Вие колко деца имате? Не отговаряте, да не Ви е болна тема?

 
07 март 2017 | 23:12

Кого точно питате? Тука явно има два лагера коментиращи. Аз лично имам две деца и не съм дама. А вие?

 
09 март 2017 | 00:30

Две деца не стигат, пенсионирай старата съпруга, хващай една шестнадесет годишна и почвайте серийно производство.

Добави Коментар

Най-четени