Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е била приета в болница за спешна операция, потвърди Белият дом.

Интервенцията е извършена в медицински център близо до Вашингтон, а, както се разбра, по-късно причината за медицинската намеса е била доброкачествено заболяване на единия бъбрек. Тази информация бе разкрита лично от говорителката на Мелания.

"Тази сутрин първата дама се подложи на бъбречна операция заради доброкачествено заболяване. Всичко премина успешно, без усложнения", бяха точните думи на Стефани Гришам.

Появи се и информация, че президентът Доналд Тръмп не е бил до Мелания по време на операцията. По-късно същия ден той индиректно потвърди това в профила си в Twitter, но разкри, че отива да я види.

Фактът, че президентът Тръмп не е бил до половинката си по време на интервенцията, разгневи американците, които засипаха с критики държавния глава на САЩ.

Припомняме ви, че това не е първият път, когато Тръмп си навлича гнева на сънародниците си, а и не само, заради отношението си към Мелания. Само преди няколко дни той отново стана обект на упреци и нападки, след като призна, че не е подарил на съпругата си подарък за рождения й ден, тъй като бил прекалено зает, за да търси такъв.