Автор
Woman.bg

Вокалистът на Linkin Park бе открит мъртъв в дома си

Вокалистът на американската рок група Linkin Park Честър Бенингтън се самоуби. 41-годишният Бенингтън се е обесил в дома си в предградие на Лос Анджелис. Бенингтън от дълги години страдаше от проблеми с наркотиците и алкохола. Според светски сайт той неведнъж е споделял, че му минават мисли за самоубийство, поради проблеми в детството му. Бенингтън е бил насилван от мъж като малък.

Певецът е баща на шест деца от два брака. Linkin Park, чийто стил е определян от повечето критици като ню метъл, е основана през 1996 г. Групата е номинирана шест пъти за "Грами", като печели наградата два пъти.

Linkin Park има седем студийни албума, от които са продадени над 70 милиона екземпляра. Припомняме, че тази година друг голям рок музикант се самоуби - вокалистът на групите Audioslave и Sоundgarden Крис Корнел. Той си отиде на 52-годишна възраст. Честър Бенингтън се самоуби на същата дата, на която е роден Корнел- 20 юли. Двамата бяха близки, а проблемите си с дрогата Честър е обяснявал със сексуалното насилие, което той е преживял като дете.

Четете още: Шокиращите смъртни случаи на звездите