Външният вид на новата "Мис България" 24-годишната Тамара Георгиева продължава да е една от широко обсъжданите теми и в телевизионните и печатните медии, и в онлайн пространството.

Критиките относно визията на миската са безброй, като най-много подигравки тя си отнесе заради свой фотос в профил и по-конкретно заради начина, по който изглежда носът на него.

Младата дама побърза да обясни, че не е заснета от добър ъгъл, но това не сложи край на хапливите коментари по неин адрес. Даже напротив. Подигравките ставаха все по-злостни.

Истината е, че това не е първата жена, спечелила конкурс за красота, чиято визия е смятана за противоречива. Тъй като разбиранията за привлекателност са изключително субективни, е нормално подобни скандали да се срещат не само по нашите ширини. Редица чуждестранни носителки на титлата "Мис" също са определяни като грозновати и са си навличали не особено ласкави коментари от страна на сънародниците си.

Кои точно, може да видите в следващите редове:

Най-скорошният подобен случай е свързан с избора на нигерийката Сефора Икалаба за "Мис Хелзинки" 2017.

Не само местните, но и световните медии се обединиха около становището, че младата дама със сигурност не е най-красивата от участничките в конкурса. Някои дори стигнаха до там да заявят, че Сефора е откровено грозна. Това обаче не бяха единствените нападки по адрес на Икалаба.

Черния цвят на кожата на момичето предизвика редица расистки коментар. Освен това голяма част от онлайн потребителите от Финландия бяха потресени от факта, че за най-красива в страната е избрана жена от африкански произход.

Sephora Ikalaba : @larsjohnsonphoto Makeup & hair: @meliinasavela #misshelsinki2017

A post shared by Miss Helsinki (@misshelsinkiofficial) on

18-годишната Ирина Алексейева, която през 2014 година бе избрана за "Мис Москва", също е от победителките в конкурси за красота, навлекли си критики и подигравки в онлайн пространството.

Въпреки че е със стройна фигура и висок ръст, Ирина не успя да спечели симпатиите на сънародниците си. Те не си спестиха упреците по адрес на миската и дори стигнаха до там да заявят, че в лице тя е по-грозна дори от победителката на Евровизия Кончита Вурст.



Миналогодишната "Мис Мичиган" – Ариана Куан, също се превърна в обект на присмех заради визията си.

Куан пристига в САЩ от Китай, когато е само на шест години. Тя става американски гражданин на 14-годишна възраст, а на 23 печели конкурса за красота.

Новината за провъзгласяването на Куан за най-красивата жителка на Мичиган стана популярна и в родината . Интересното обаче е, че в Китай не изпитаха гордост, че родена в Пекин дама е избрана за най-красива сред американките, а напротив – определиха вида като противен.

Жителите на Мичиган не изказаха негативно мнение относно визията на Ариана в социалните мрежи, за сметка на китайските онлайн потребители, които определиха миската като грозна. Те се обединиха около мнението, че тя изглежда поне с две десетилетия по-възрастна, отколкото всъщност е.


Злобните коментари из социалните мрежи имаше и по адрес на "Мис Ню Йорк" 2015 Кира Казанчев. След като русокосата дама се окичи с короната от конкурса, интернет бе взривен от възмущение.

"Да съберем средства, за да може това момиче да коригира недоразумението върху лицето си, което нарича нос" и "Тя е живото доказателство, че колкото си по-грозна в днешно време, толкова по-големи шансове имаш да се превърнеш в мис", са само част от коментарите, съпътстващи вестта, че Кира е избрана за най-красивата нюйоркчанка.

26-годишната филипинка Карън Ибаско, избрана за "Мис Земя" 2017, също не бе пожалена от критика относно външния си вид. Няма как да подминем факта, че голяма част от обиднитe квалификации относно облика на младата дама отново идваха от нейни сънародници. Под новините, съобщаващи за победата на Карън, седяха стотици коментари от филипинци, които твърдят, че се чувстват засрамени, че жена с подобна визия представя родината им на конкурс за красота.