В началото първата дама на САЩ Мелания Тръмп бе подигравана заради това, че не се появява в Белия дом. След това бе критикувана заради обувките и тоалетите си. От вчера някои конспиратори са убедени, че тя дори не е Мелания.

Според нова теория на конспирацията първата дама има двойничка, който се появява вместо нея на събития на президента с фалшив нос и огромни очила. Твърденията, които предизвикаха истински фурор в Туитър, се появиха заради кадри на първата дама, на които според някои (даже хиляди) потребители тя изглежда неузнаваемо. Те са заснети по време на среща на Доналд Тръмп с медии миналия петък. Освен това подозренията бяха събудени от факта, че по време на разговора си с журналистите държавният глава е подчертал присъствието на своята съпруга, въпреки че за всички е било очевидно, че тя е там, точно до него.


Тази жена изглежда досущ като Мелания според нас...

Всъщност теорията за първи път се появи с пост на Андреа Вагнер Бартон, който бе споделен повече от 100 000 пъти, уточнява "Дейли мейл". От вчера социалните мрежи врят и кипят под коментарите на хиляди, които са убедени, че Мелания има двойник. Ето и някои туитове на крайно озадачени хора.


„Това не е Мелания. Самият факт, че отиват толкова далеч и ни карат да мислим, че това по телевизията е тя, е умопомрачителен. Кара ме да се чудя какво още е лъжа“, написа потребител.

След вълната от коментари в Twitter някои медии потърсиха мнението на експерти по невербална комуникация. Тяхното мнение се обедини около тезата, че Мелания трудно би могла да има двойник, защото нейното изражение е изключително безизразно и подобно поведение трудно може да се пресъздаде.