След като най-накрая принц Хари и Меган Маркъл официално признаха, че са двойка, през уикенда двамата стигнаха още по-далеч.

Двойката бе заснета да се целува и прегръща на закриването на фестивала параолимпийските "Игри на непобедимите" в Торонто, който принц Хари учреди през 2014 г.

Папарашките снимки на демонстриращите любовта си Хари и Меган предизвикаха огромен интерес и поставиха началото на интересна дискусия сред онлайн потребителите – ще бъде ли приета наистина Маркъл в кралското семейство. Причината е, че красавицата е наполовина афроамериканка – майката на актрисата е чернокожа, а баща ѝ е бял.

Любопитно е, че това е прецедент в британската история. Никога досега не се е случвало името на някой от фамилията да е било замесвано с човек от етническите малцинства. Медиите на Острова са доста внимателни с темата, най-вероятно от уплах да не бъдат обвинени в расизъм. Те не повдигат въпроса за това ще бъде ли допусната Меган в семейството, след като е наполовина афроамериканка, но пък не пестят и подробности около живота ѝ. Медиите дори използват думи като "гангстерски", "предци роби" и "поразен от престъпления", в материали, описващи красивата брюнетка, семейството ѝ и квартала, в който тя е родена и израснала.



Майката на Мегън Маркъл също бе на събитието

Интересно е, че и самата Меган не повдига темата за цвета на кожата си. Тя не се определя открито като афроамериканка или мулатка, а единственият път, когато говори за расовата си принадлежност, благодари на майка си, че я е научила да не се чувства различна, а специална.

Това е много нехарактерно за чернокожите и мулатите от шоубизнеса, които не пропускат да подчертаят етническия си произход и често повдигат темата за расовата дискриминация и отношението към афроамериканците.