Автор
Woman.bg

Най-впечатляващите превъплъщения в киното - I част

От впечатляващи промени в теглото до мустаци върху женски устни – изглежда звездите в Холивуд са готови на всичко за ролите си на големия екран.

Убедете се в това, като видите най-шокиращите звездни трансформации заради филми.

Робърт де Ниро в "Разяреният бик"

Талантливите братя и сестри на звездите

Истината е, че са малко актьорите, които влизат в образ така както Робърт де Ниро. Когато се подготвя за превъплъщението си в "Шофьор на такси", той кара такси три месеца, за ролята си в "Кръстникът" живее в Сицилия, а за „Ню Йорк, Ню Йорк" се учи да свири на саксофон.

Но несъмнено най-паметна си остава трансформацията на актьора за ролята му на боксьора Джейк Ла Мота в "Разяреният бик". За да се подготви за снимките, звездата тренира с помощта на самия Ла Мота и използва истинската хранителна и тренировачна програма на спортиста. Като част от подготовката си Робърт де Ниро дори се пробва в три боксови мача и печели два от тях. Самият Ла Мота е толкова впечатлен от работата на де Ниро, че му предлага да се състезава в професионалния бокс.

Най-впечатляващото е, че за да се превъплъти напълно в прословутия боксьор актьора качва 27 килограма.

Съвсем естествено Робърт де Ниро печели "Оскар" за най-добра главна мъжка роля за образа си в "Разяреният бик".

Чарлийз Терон в "Чудовище"

Звезди двойници

Едва ли някой някога ще забрави брилянтното превъплъщение на красивата южноафриканска актриса в закоравялата проститутка сериен убиец Айлин Уорнос в лентата "Чудовище" от 2003 година.

Чарлийз съвсем заслужено спечели "Златен глобус" и "Оскар" за ролята си, защото за да влезе в образ тя не само качи 14 килограма, но и обръсна веждите си и си сложи специални импланти, които да изкривят захапката й, да изнесат зъбите й напред и да държат устата й полуотворена.

Като за финал, за да изглежда максимално отблъскващо, всеки ден преди снимките да започнат, актрисата прекарва часове в гримьорната, за да бъде допълнително загрозена с помощта на макиаж.

Хилари Суонк в "Момчетата не плачат"

Звездите преди и след фотошоп

В края на 90-те години на миналия век една актриса, малко позната на масовата публика до тогава, а именно младата и чаровна Хилари Суонк, трогна до сълзи света с ролята си на трансексуалната Брандън Тийна в "Момчетата не плачат".

Хилари е толкова впечатлена от образа, в който трябва да се потопи, поради факта, че ще изиграе действителна личност с разтърсваща история, че изцяло се поглъща от ролята си и максимално й се отдава.

Доказателство за това е фактът, че за да се подготви за въпросната роля, седмици преди да започнат снимките, тя носи мъжки дрехи навсякъде.

"Знаех, че ако не мога да мина за момче на улицата, филмът няма да се получи. Затова живеех с образа седем дни в седмицата", признава Суонк.

Усилията на актрисата остават възнаградени и крайният резултат е повече от впечатляващ. С късата си коса, леко изкривената си мъжкаранска стойка и подчертаната челюст, Хилари е направо неразпознаваема, а публика и критици са напълно разтърсени от екранното присъствие и дълбочината на превъплъщението на младата актриса.

Наградите "Оскар" и "Златен глобус" за Суонк не закъсняват.

Очаквайте продължение...