Автор
Woman.bg

Коя е руската Пепеляшка и какво донесе на Мондиал 2018

Мондиал 2018 започна и футболният маратон е в разгара си. Фенове от цял свят са в най-горещата точка на планетата в момента - Русия, и стискат палци за своите любимци. Впечатление правят красивите фенки по трибуните, които камерите често показват на всеки един от мачовете.

Една обаятелна дама прекрачи зеления килим още в самото начало по време на откриването на Световното и нейното име е - Наталия Водянова. Тя и испанският вратар-легенда Икер Касияс донесоха трофея в специална изработена кутия, направена от големия моден бранд Луи Вютон преди старта на откриващия мач между Русия и Саудитска Арабия.

Наталия Водянова е руски топ модел. Наричат я "руската пепеляшка", тъй като от крайна бедност постига световен успех и се превръща в едно от най-желаните рекламни лица в модния бизнес. Според Forbes през 2012 година тя се нарежда на 3-то място в света по приходи сред моделите, като само за 2012 година е спечелила 8,6 млн. долара.

Има тежко детство, родителите се разделят, поради което се налага тя от 7-годишна да поема грижата за болната си сестра, докато майка й се бори за прехраната на цялото семейство. Това е една от причините да пропуска дни в училище и да бъде отбягвана от връстниците си. Семейството живее в нищета и често се налага невръстната Наталия да продава плодове на улицата, за да преживяват някак. На 16 години се записва като модел в агенция в града си, където й препоръчват да научи английски. На един от кастингите я забелязва представител на агенцията Viva Models (Франция) и й предлага работа в Париж. След няколко месеца Наталия заминава с мисълта, че нещата могат да станат единствено по-добре.

Личният й живот също е изпълнен с перипети. През 2001-а се омъжва за британския аристократ Джъстин Тревор Бъркли Портман, по-малкия брат на милиардера Виконт Кристофър Портман. Двамата имат три деца. През 2011 година обаче Водянова обявява публично, че вече не живее със съпруга си, а няколко месеца по-късно става ясно, че има връзка с французина Антоан Арно, син на милиардера Бернар Арно (собственик на LVMH). Наталия получава развод, като попечителството над децата формално се поделя между двамата родители. На 1 май 2014 г. моделът ражда момче на име Максим от Антоан Арно. Двойката живее в Париж заедно с децата на Водянова.

Днес Наталия е шеметна красавица. Богата и известна. А в любовта - все попада на милиардери.

Талисманът на Мондиал 2018 е... вълк. Той също присъства на Откриването. Името му е Забивака, което в превод от руски („забивает” - вкарва гол) означава „Голаджия”. Героят беше избран след национално гласуване още през 2016 г.

Кампанията по избор на талисмана започна през април 2015 година. След първия етап бяха селектирани 10 кандидатури, а след втория - отпаднаха изображенията на богатир, далекоизточен леопард, жар птица, извънземно, космонавт, мечка и робот.

Авторът на Вълка е студентката по графичен дизайн в Томския държавен университет Екатерина Бочарова. Забивака е облечен с цветовете на националния трикольор, има очила и е замахнал с лапа към топката. По време на откриващата церемония на Мондиала талисманът се появи на терена и беше една от атракциите за публиката. Вълкът Забивака аплодира и изпълнението на Роби Уилямс.