Автор
Роси Кацарова

Как славата съсипа талантливите деца актьори

Познаваме ги от малкия и големия екран. Те са талантливите, остроумни и така чаровни филмови герои, на които цял свят симпатизираше през миналите две десетилетия.

Днес те вече не са деца, а млади хора, но за съжаление актьорската кариера на повечето от тях е зад гърба им. Вижте какво се случва с тях към днешна дата:

Маколи Кълкин, роден на 26 август 1980 г.

Маколи се прочу в целия свят с ролята си на Кевин Макалистър от нашумелите филми от 90-те години на миналия век "Сам вкъщи" и "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк". Симпатичното русоляво момченце дори бе провъзгласено за най-известното дете актьор в света.

За нещастие обаче световната известност, и то на такава крехка възраст, не подейства добре на Маколи. Популярността и редицата драматични събития в семейството му го тласнаха в бездната на алкохолната и наркотична зависимост, от която той не може да се спаси и до днес.

Хейли Джоел Осмънт, роден на 10 април 1988 г.

Кариерата на Хейли започва с участие във филма "Форест Гъмп". Тогава той е едва на 6. Следват роли в "Шесто чувство" и "Изкуствен интелект", които го превръщат в световно известен. Но подобно на Маколи и той не понася бремето на известността и търси спасение от него в наркотиците и алкохола.

Към днешна дата твърди, че е чист, но участието му в класации като "Актьорите, които времето не направи красиви" и проваленият му имидж не му помагат да се върне обратно във филмовия бранш.

Ангъс Джоунс, 8 октомври 1993 г.

Друго дете-актьор, което за жалост губи харизмата си с годините, е Ангъс Джоунс, познат ни от ролята на Джейк в "Двама мъже и половина". Всъщност точно промяната във визията на младежа е и една от причините той вече да не е във филмовата индустрия.



Джейк Лойд, 5 март 1989 г.

Симпатичното момче, което спечели сърцата на феновете на сагата "Междузвездни войни" с ролята си на младия Анакин Скайуокър, също има труден живот и вече е далеч от светлината на прожекторите.

Той лежа в затвора, но адвокатите му успяха да покрият причината за наложеното му наказание, а преди месеци стана ясно, че е болен от шизофрения и дори е приет в психиатрична клиника, за да се лекува.

Линдзи Лоън, 2 юли 1986 г.

Едва тригодишна Линдзи започва да работи като модел, а на 12 прави големия си пробив в киното с лентата "Капан за родители". През следващите години тя се налага като търсена тийнактриса, но кариерата ѝ бавно залязва заради множеството скандали около нея - серия от катастрофи, арести и чести посещения в клиники за лечение на зависимости.

Въпреки че твърди, че се опитва да затвори тази черна страница от живота си и да възобнови актьорската си кариера, Линдзи продължава да се забърква в скандали, свързани с шофиране след употребата на наркотици и алкохол, кражби, а наскоро и грозни публични скандали с половинката си.