Автор
Woman.bg

Как Дебора пребори паник атаките и алкохола?

Като чисто нова видяхме фолк певицата Дебора след драматичния й финал в Къщата на "ВИП Брадър" в края на миналата година. Тогава изпълнителката преживя пълен ужас заради серия от паник атаки, които се опитваше да потуши с ежедневни дози алкохол. За капак брюнетката бе пребита пред дома си, още същата вечер след като напусна риалити шоуто. От този момент нататък тя пребивава три седмици в болнични заведения.

"През цялото време бях на лекарства. Първата седмица трябваше да ме пречистят от алкохоа и бях на системи, след това минах на хапчета, тип антидепресанти, но не са точно успокоителни. Понеже имах 4 години проблеми със съня и не можех да спя, ми изписаха лекарства, които са съвместими с антидепресантите. След това лечение се чувствам много добре, върнах се към нормалния начин на живот. Все едно всичко е било в миналото. Супер щастлива съм! Може би така е трябвало да стане, всяко зло за добро. Иначе аз нямаше да си обърна внимание и щях да продължа да потушавам паник атаките по този начин", сподели пред Гала в "На кафе" Дебора. Предното й гостуване в предаването бе белязано от тотален емоционален срив на певицата. Причината бяха: паник атаките, които получава.

"Имала съм ги преди 5-6 години. Може би от притеснение, че ще влизам в Къщата на "ВИП Брадър", ми се появиха и засилиха отново. А не отидох на лекар преди да вляза в шоуто. Почнах да се сблъсквам с тях почти ежедневно. Затова и пиех толкова алкохол. Сега съм в доста по-добро състояние, благодарение на Моника Валериева. Препоръча ми специалист, който ми помогна много. Искам да благодаря на всички мои близки, които бяха до мен в този труден момент, както и на лекарите в Александровска болница", обясни още певицата.

Паник атаките са сериозен бич на съвремието. Дебора установява, че с такъв проблем се сблъскат доста повече хора отколкото предполага. Над 200 души й писали в социалната мрежа за същата ситуация като нейната. "А преди си мислех, че само аз получавам това нещо", казва тя и описа симптомите на болестта, с които се е сблъсквала: "Както си стоиш нормално, изведнъж те обзема страх, започва много силно да бие сърцето ти, пресъхва ти устата, почват да ти треперят ръцете... Понеже изпитваш ужас, ти се качва кръв в главата, започва да ти се вие свят, имаш чувството, че ще припаднеш, че ще ти се подкосят краката и че ще се случи нещо много лошо. Сякаш умираш! Започваш да не можеш да преглъщаш, да си мислиш, че няма да ти стигне въздух, за да дишаш. Отвратително е, някакъв ужас, безпричинен, от нищото се появява".

Причината за проблема при Дебора се крие още в ранното й детство, когато баща й напуска живота й след инфаркт. Тогава популярната личност е само на 10 години. "Била съм много малка и не съм осъзнавала какво ми се е случило", обяснява изпълнителката на "Ара Мюзик". Първата осъзната паник атака, която получава, е когато била на 20. "Случи ми се, докато се прибирах от морето и изведнъж цялата ми ръка изтръпна. След това започнах да усещам натиск в гърдите. Много се бях изплашила, помислих, че съм получила инфаркт. След това ходих сигурно 15 пъти на нерволог, кардиолог и абсолютно нищо ми нямаше. След време ходих и по психолози, психиатри и се разбра, че получавам паник атаки", разказа още пред Гала фолкфурията. Тя отбеляза също, че този проблем невинаги се отключва от стрес. "Също така може да си в най-щастливия момент в живота ти, но това не те застрахова, че няма да получиш паник атака", обяснява Дебора.