Автор
Woman.bg

Гуинет Полтроу и Анджелина Джоли - жертви на сексуален тормоз

Скандалът с холивудския продуцент Харви Уайнстийн става все по-грандиозен.

След като вчера по темата се изказаха известни дами от света на киното и се оказа, че част от тях са знаели за поведението на Уайнстийн, днес стана ясно, че жертви на сексуален тормоз от страна на продуцента са били и актрисите Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу.

Двете звезди сами разказаха за травматизиращото преживяване пред New York Times. Полтроу сподели, че по време на случилото се е била на 22 години и Уайнстийн я е наел за роля във филма "Ема" по романа на Джейн Остин.

Актрисата сподели пред изданието, че преди да започнат снимките по проекта продуцентът я кани в хотелската си стая. В един момент той започва да я гали по крака и ѝ предлага да отидат в спалнята за един масаж. Гуинет отказва неприличното предложение и веднага си тръгва.

"Бях малка и бях ужасена", признава актрисата пред New York Times.

Полтроу споделя за случилото се с тогавашния си приятел - актьора Брад Пит, който провежда разгорещен разговор с Уайнстийн, като подчертава, че подобно нещо не може и не трябва да се повтаря занапред.

Източник, близък до актьора, потвърждава пред вестника, че наистина е имало такъв разговор между Пит и Уайнстийн.



Анджелина Джоли пък разкрива, че нейният неприятен сблъсък с Харви е бил в края на 90-те години.

Тогава той кани актрисата в хотелската си стая, за да обсъдят общ проект, но вместо да говорят по работа ѝ "демонстрира нежелано внимание", както самата тя го дефинира.

"Имах много лошо изживяване с Харви Уайнстийн, когато бях по-млада. Тогава реших никога повече да не работя с него и предупреждавам всички, които искат да го направят", коментира звездата от филмите за Лара Крофт в официално изявление за вестника.

Самият Харви Уайнстийн отрича всички обвинения срещу него и твърди, че те са в резултат на злонамерени действия от страна на брат му, който желаел да го отстрани от общата им продуцентска компания.