Годината е към края си и за да изпратим оставащите от нея дни с усмивка, ви предлагаме да си припомним най-запомнящите се фотошоп гафове на звездите от изминалите дванайсет месеца.

Вижте ги в следващите редове:

Организаторите на филмовия фестивал в Кан си навлякоха гнева на интернет потребителите заради решението си да впишат великата Клаудия Кардинале в спорните съвременни стереотипи за привлекателност.

За рекламен постър на кино феста е използвана снимка на актрисата от 1959-a година, но тъй като от екипа, отговарящ за организацията на събитието, явно са решили, че звездната дама не е с достатъчно изящни мерки, бедрата са смалени с помощта на фотошоп програма.



Броят на списание Vogue от март също се превърна в обект на присмех заради неумела фотошоп редакция, в резултат на която Джиджи Хадид бе с нереално дълга ръка, а Ашли Греъм значително по-слаба, отколкото е в действителност.



Риана също бе обвинена, че е прибягвала към фотошоп, след като качи свой кадър от фестивала в Барбадос, на който е с два палеца. Този гаф навярно се е получил, след като Рири се е опитала да коригира корема си, побързаха да коментират онлайн потребители.



Сексапилното миньонче Кайли Миноуг също бе заподозряна в редактиране на снимките си с фотошоп. Преди няколко месеца звездата сподели с феновете си в Instagram кадър от сесията за официалния си календар за 2018-а година. Снимката, направена в легендарния хотел в Лос Анджелис Chateau Marmont, обаче не постигна очакваната от 49-годишната красавица реакция. Вместо да предизвика вълна от положителни коментари, фотосът стана обект на критика.

Красавицата бе обвинена, че е подправила снимката с помощта на фотошоп програма, а причината за упрека е изкривената стена зад гърба на певицата. Според онлайн аудиторията това е красноречиво доказателство, че Кайли е обработила задните си части, а оттам неволно и фона зад тях. За да докаже, че обвиненията са безпочвени, Миноуг качи още един кадър, на който позира пред същата стена.

#Lovers, you can pre-order your 2018 #KylieCalendar now! (link in bio)

A post shared by Kylie Minogue (@kylieminogue) on

От снимката ясно си личи, че изкривяването отзад не е гаф вследствие на фотошоп, а е сянка. "Любими, имате орлови погледи. Ще помоля Chateau Marmont да изправят малко стените, въпреки че това е част от чара на мястото...", гласеше част от коментара на звездата към снимката.