Откакто "Черешката на тортата" съществува в родния ефир до момента, нито една персона участвала в проекта не си позволи да засегне коментатора и спец по всичко в кухнята - шеф Иван Манчев. Но не и този път! Гримьорът Валентин Кулагин, известен най-вече с голямата си уста (независимо дали е стабилно начервена), се опълчи срещу Манчев, който иначе е този, който "свива" сармите на т.нар. ни звезди. Всезнаещият готвач се слави и с острите си коментари и реакции в другото кулинарно предаване на Нова телевизия - "Кошмари в кухнята". Ето, че дойде време и на него да му се опълчат, и то... противоречивата персона Валентин Кулагин, подвизаващ се като гримьор и стилист.

След миналата вечер в "Черешката на тортата" зрителите се хванаха за главата от поведението на някои от участниците в шоуто. Главни действащи лица бяха именно Валентин Кулагин и плеймейтката Нора Недкова, а вечерята "на гости" у танцьорът и хореограф Алфредо Торес. Някои от гостите не уважиха менюто, което изготви кубинецът и това предизвика забележки от страна на шеф Манчев, и не само.

"Да, както стана ясно, шеф Манчев ще се заяжда с мен и ще ме апострофира през цялото предаване, разбира се това може да си го позволи само на запис и в моето отсъствие. Нелепо е някой да ми обяснява, че КАЧАМАКА бил кубинско ястие, при положение, че Куба е създадена 1868 г... Или 1200 години след България. И да царевицата е най-елементарната и лесна за добив култура, храна която е служила за изхранване на животни и прасета, както и работническата класа. Това ли е вечеря, с която трябва да бъдат посрещнати хора, вечеряли в ресторанти по цял свят. С царевица и брашно? И макарони с домати и майонеза? Съжалявам, но аз не мога да ям повърнато тесто с царевица и десерт от сладко с кокос и малини, запечени с кашкавал. Да дойде шеф Манчев да изяде тези буламачи. Люси и Актрисата, на която не й запомних името, но тя твърди че е супер звезда в UK, прекараха цялото предаване в обсъждането на мен и Нора. Не сме ли там, за да обсъждаме вечерята, ястията и домакина?! Махленски клюкарки, но зад гърба на хората. Типичното поведение на Люси е да интриганства. И в къщата на Вип Брадър го видяхме в тази му светлина. Нора ми буташе храна и чаши през цялото време и се напи като кирка. Предпочитам да съм забавен и освободен, отколкото скучните лицемери от другата страна на масата!

В друг от постовете си в социалната мрежа Валентин твърди, че много харесва Алфредо, защото е много позитивен и забавен, но "Как може да сервираш качамак на българи и да им обясняваш, че това било оригинален кубински деликатес?", пита се гримьора. " Като проверка на Google, Кулагин дава напътствия за спорното ястие възпроизведено от танцьора в Черешката: "Качамака е ТУРСКО ястие, което е навлезнало в българската кухня по време на турското робство. Куба е създадена през 1868 г. или близо 1200 години след България. Шеф Манчев ако е неук, аз не съм. Той ли ще ми каже дали да уважавам чуждата история и култура или собствената ни? Я да си гледа манджите и да не ми казва аз какво трябва и не трябва да уважавам", пъчи се екстравагантната персона. Според Вальо продукцията показва на зрителите само моментите, в които се смее и замерва с храна... Вероятно са пропуснали "по-интелигентната" му раздумка с "Мис Плеймейт" Нора Недкова?!

"И най-малкото посрещаш "ВИП" гости, които УЖ се водят такива, в предаване което ще се излъчи по национална телевизия. Царевица и брашно ли ще им сервираш? А че пък било ДЕЛИКАТЕС, Е, по-голяма простотия от това не бях чувал. Царевицата и брашното да са деликатес... Люси пък щял да ни спира алкохола ахаха кой пък е той. Цяла вечер сме пили 5 човека - 1 бутилка вино от стислък и икономия, при положение че предаването им дава хонорар. Аз спирал ли съм му яденето на Люси, като минаваше странично през вратите, щото не можеше да минава нормално?!", злослови още Кулагин.