Автор
Woman.bg

Ето ги колосалните хонорари на актьорите от „Игра на тронове“

В медийното пространство, малко преди финала на култовата сага "Игра на тронове", изтече информация за размера на паричното възнаграждение на звездите от фентъзи продукцията.

Оказва се, че към момента той е достигнал до рекордни височини от началото на сериала и е наистина колосален!


Лина Хедли (Церсей)

Изненада или не, най-големият хонорар за един актьор е на стойност 500 000 долара на епизод, и на него имат право да се радват само няколко звезди с най-голямо присъствие в сагата.

Става дума за тримата в битката за трона - Кит Харингтън (Джон Сноу), неподражаемата Лина Хедли (Церсей Ланистър) и очарователната Емилия Кларк (Денерис).


Емилия Кларк (Денерис)

Те обаче не са единствените най-високо платени актьори от суперпродукцията на HBO. Шанс да се наслаждават на величествения хонорар от половин милион долара на епизод имат и актьорите с поддържащи роли - Николай Костер-Валдау (Джейми Ланистър) и Питър Динклидж (Тириън Ланистър).


Питър Динклидж (Тириън Ланистър)

Според Variеty създателите на един от най-успешните проекти на филмовия тв канал изтъкнали и факта, че между размера на възнаграждението на мъжете и жените нямало никаква разлика.

В статията си, посветена на хонорарите на актьорите от „Игра на тронове“, изданието хвърля светлина и върху печалбата на останалите високо платени звезди, снимащи за HBO. Това са Клеър Дейнс, която взима по 450 000 долара на епизод от Homeland, и Кевин Спейси с възнаграждението му на стойност половин милион долара за епизод от House of Cards.


Клеър Дейнс

Не е подмината и надницата на един от великаните на Холивуд – Робърт де Ниро. Любимецът на няколко поколения киномани прибира в джоба си фантастичните 775 000 долара на епизод от бъдещ сериал на Аmazon, чието официално заглавие все още не е известно за сметка на именития му режисьор - Дейвид О' Ръсел.


Робърт де Ниро

Четете още: „Игра на тронове“: 38 спиращи дъха гледки от сагата