Автор
Филип Данауи

Джино: Неукият е не само жертва, но и победител!

Георги Ташев или известен повече на родната публика с ексцентричния си псевдоним Джино и фамилно име на бившата си съпруга - Бианкалана, се оказа най-желания победител в прясно приключилото риалити шоу Big Brother: Most Wanted. Как тихомълком емигрантът ни от Чикаго успя да постигне този успех е повече от ясно. За пореден път аудиторията на този тип развлекателни програми твърдо заяви с вота си, че обича да издига в култ жертвите. Именно в такава се превърна Джино, който седмица преди големия финал бе атакуван с тежки обвинения от съквартиранта си Господин Вълев-Динко. Ямболията, прочул се с прозвището "Ловец на бежанци" се опита да срине джентълменското амплоа на конкурента си, представяйки го като човек, завлякъл бившата си жена с колосална сума от рода на 50 000 долара. На всичкото отгоре изтънченият кавалер неведнъж е посягал на изгората си, отново според твърденията на брадъра Супер Ганьо. С имидж като неговия обаче кой да повярва на думите му, които сякаш са изфабрикувани от материал в жълтата преса?

Тази атака към Джино, вместо да му избоде очите, взе че му изрисува вежди. И така тържествено (макар с не особено доволно от победата присъствие), риалити персоната получи ударната подкрепа на зрителите с над 60% вот. В сянката му залезе фолк певецът Константин, иначе славещ се с голяма фенска маса. Трети в подредбата се нареди самият Динко. Останалите противници на Джино - Светлана Василева, Фънки и Людмила Захажаева, които по-рано извадиха съквартиранта от зоната му на комфорт и добро име, също останаха назад в класацията.

Независимо дали в действителност е измамник или побойник, слаботелесният Джино бе припознат за жертва и заради неотдавна сполетяло го нещастие. През пролетта на миналата година той преживява тежка катастрофа с мотор, като по чудо оцелява. В месеците след инцидента плейбоят беше в инвалидна количка, а след това прохождаше с патерици. Година по-късно младият бизнесмен вече куцукаше със стилен бастун, с който прекрачи прага и на Къщата на Big Brother.

Драматичните събития около Джино, така и не умилиха неговите ВИП съквартиранти. Напротив те често влизаха в пререкания с него, защото не приеха неговата посредственост, липсата на любознателност, неграмотността му. Независимо колко книги е прочел в живота си, Фънки, Людмила Захажаева и дори Светлана Василева, така и не успяха да намерят достатъчно положителни черти в титулувания победител, за да могат искрено да го поздравят за победата. Напротив почти всички от участниците, без един (Мама Измама или готвачката от "Мастър Шеф" Мариела Нордел), извърнаха глава настрани срещу фаворита на зрителите.

Заключението е само едно: Неукият е не само жертва, но и победител!