Хората винаги се чувстваме объркани, такива сме по природа, никога не знаем какво да изберем. Но през последните години на бял свят започнаха да излизат случаи на изключително много хора, за които объркването е свързано с тяхното самоопределяне и с това дали фактическият им пол съвпада с начина, по който се чувстват. Такъв е и случаят, за който ще ви разкажем днес.

Джеймс Коен е на 36 години и е от Лийдс, той има две дъщери – на седем и осем годинки. През януари миналата година Джейм заявил на дългогодишната си съпруга, че иска да започне да живее като жена с името Кара, обяснявайки и че от дете е криел начина, по който се чувства.

След като двамата се разделили те продължили да живеят заедно като най-добри приятели, а Джеймс тайно започнал хормонална терапия, за да започне трансформацията си в Кара.

Седем месеца по-късно Кара решава, че вече не иска да живее като жена, а като мъж на име Джим. Джим се описва като „джендър флуид“ и в момента живее с двете си дъщери, бившата си съпруга Еириан и нейният нов партньор в Португалия. Еириан твърди, че семейството никога не е било по-щастливо от сега.

„Джим е джендър флуид и не се причислява към нито един от двата пола, той е просто себе си“ – разкрива бившата му съпруга.

Двамата сключват брак в Ямайка през 2009 г., а след това се раждат и двете им дъщерички. Еириан споделя, че съпругът й неведнъж й е признавал, че не се чувства добре в кожата си, но щом тя се опитала да разбере нещо повече по въпроса, той сменял темата.

„Преди да се омъжим той буквално беше обсебен от булчинската ми рокля и дори искаше да я пробва“ – споделя тя.

Еириан споделя, че е била в истински шок, когато съпругът й признал, че иска да бъде Кара, но решила да го подкрепи.

„В края на краищата си имаме 8 години щастлив брак и две дъщери“ - разкрива мотивацията си тя.

Еириан в момента скоро ще издаде книгата Passion for Freedom, посветена на личния й живот.