Автор
Woman.bg

Бен Афлек проговори за проблемите си с алкохола

Бен Афлек призна за първи път вчера във Facebook, че успешно е завършил курс на лечение от алкохолна зависимост. Слухове за проблемите на актьора с алкохола се носят от години, но той едва сега разказва за порока си. Сила на Афлек да преодолее зависимостта си са дали най-вече децата и семейството му.




Афлек има три деца от съпругата си Дженифър Гарнър. Той определи лечението си като „първата стъпка към една положителна промяна“.

Ето какво написа актьорът, два пъти носител на "Оскар": „Приключих курс на лечение от алкохолна зависимост. Проблем, с който се борих дълго време и вероятно ще продължа да се боря и занапред. Искам да живея живота си максимално пълноценно и да бъда най-добрият баща. Искам децата ми да не се срамуват, когато човек търси и има нужда от помощ, а да бъдат достатъчно силни да го подкрепят в трудния път към възстановяването.“

Афлек, който беше разделен със съпругата си през 2015 г., но така и не се стигна до развод, благодари на всички свои колеги и приятели за подкрепата.

„Щастлив съм, че имам любовта на моето семейство и приятели, включително и на съпругата ми Джен, която ме подкрепяше и се грижеше за децата, когато бях ангажиран“, написа в изявлението си актьорът.

Според американските медии Бен, който се появи на церемонията по връчване на наградите "Оскар", е бил придружаван от специален наставник, който да следи да не посегне отново към чашката.

Чернокосият красавец е взел категоричното решение да се лекува най-вече заради семейството си, тъй като децата му винаги са били приоритет в неговия живот.



„Бен Афлек се бори с алкохолната си зависимост от дълго време и това е борба, позната на милиони хора по света. Той няма какво да крие и иска децата му да знаят, че е направил всичко по силите си, за да бъде по-добър баща. Затова и направи това изявление“, твърди анонимен източник, близък до семейството.

Афлек и Гарнър имат две дъщери Вайълет и Серафина и син Самюел. Самият актьор е дете на баща-алкохолик, който се развежда с майка му, когато е само на 12 години и неведнъж е споделял колко труден е бил този период за него. Няколко години е отнело на баша му да се възстанови напълно, но и до днес е трезвен и в отлично здраве.

Още през далечната 2001 г., 4 години след сензационния успех на „Добрият Уил Хънтинг“, Афлек влиза в клиника. „ Бях на 29, купонясвах твърде много, не знаех кога да спра. Исках да прочистя ума си и да разбера кой съм и какъв искам да бъда“, разкрива актьорът пред The Hollywood Reporter.

Още през януари се появиха слухове за неговата зависимост, когато беше засечен от папараци в "Бевърли Хилс" под строгото наблюдение на специалиста Елизабет Уивър.



Бен Афлек скоро обяви, че няма да режисира новия филм от поредицата Батман, както и получи сериозна критика за последния си филм „Live by Night”.

Докато Афлек е бил в клиника по рехабилитация, красивата му съпруга и колежка Дженифър Гарнър, прекара релаксираща ваканция с приятели в Мексико. В деня на неговото изявление Гарнър бе забелязана със сериозно изражение близо до дома им, облечена в тесни дънки и джапанки.



През юни 2015 г., двойката тъкмо беше разсеяла слуховете за развод, когато бившата им бавачка Кристин обяви за връзката си със звездата от Армагедон. Бен отрече това да е истина, а в интервю за Vanity Fair Джен сподели, че решението им да се разделят няма нищо общо с 28-годишната Кристин.



„Вече бяха минали няколко месеца от раздялата ни с Бен, когато разбрах за историята с бавачката. Каквото и да се е случило между тях, то няма отношение към решението ни за развод“, настоя Гарнър.