Тазгодишният конкурс "Мис България" предизвика вълна от недоволство. Оказа се, че голяма част от българите искат носителката на титлата Тамара Георгиева да върне титлата, тъй като не одобряват никак външния й вид. В социалните мрежи се появиха коментари относно размера на носа на избранничката, други пък обърнаха внимание на факта, че Георгиева изглежда доста по-възрастна, отколкото приляга на една Мис.

fbpost

Тамара Георгиева е на 24 години и е от София, тя е завършила Италианския лицей и Художествената академия със специалност "Керамика и стъкло". "Нещата, които се пишат не могат да ме обидят, аз не съм това, което те коментират. Факт е, че всеки се обръща след мен, когато мина някъде, защото имам много силно присъствие и някакси може би носът остава на заден план" - коментира Миската пред Нова тв. "Всеки има свой профил, ляв, десен или анфаз, в който се харесва най-много, аз също имам такъв. Който разбира поне малко от анатомия знае, че лицето на човек не едно и също от лявата и дясната страна. Снимката е снимана от изключително лош ъгъл, мисля, че фотографите трябва да умеят да те представят в добра светлина, а не да се възползват от нещо и да го пресилят, за да имат повече популярност.

fbpost

През 2009 г. подобни раекции предизвика изборът на тогавашната Мис България Антония Петрова, която бе в журито на тазгодишния конкурс. „Травестит!“, „Срам ме е, че съм от Перник!“, „Чучело!“ - такива коментари можеха да се прочетат тогава в онлайн пространството. Тогава Петрова също бе на 24 години и непрекъснато бе упреквана, че има силиконов бюст - корекция, която по регламент не би трябвало да се допуска. Антония Петрова демонстрира самочувствие и заяви, че е красива, интелигентна и образована и не върна титлата, каквито бяха призивите на множеството.

Ние пък решихме да ви попитаме коя от двете е по-достойна за титлата и смятате ли, че трябва да има ясни критерии за избора на Мис България или красотата е субективно понятие?