Автор
Филип Данауи

5 големи актьори, които изчезнаха от екрана

Повредена репутация, неуспешни проекти, семейни проблеми или просто умора от снимачния процес? Разберете къде изчезнаха актьори като Мег Райън, Камерън Диас, Шон Конъри и други филмови звезди.

Джо Пеши

През 1990 г., Джо Пеши получи "Оскар" за ролята си на Томи ДеВито в "Добри момчета", а преди това го гледахме в култовата драма "Разяреният бик" и "Какво се случва в Америка". Ролята на нехранимайко и гангстер в "Сам вкъщи" за Джо Пеши беше нещо като шега работа. След това игра в драмата на Мартин Скорсезе "Казино" и заедно с Робърт Де Ниро в "Добрият пастир" (2006) . През последните 10 години обаче Пеши не е на снимачната площадка, като според официалната версия - 75-годишният актьор се занимава с музика. Ако съдим по интервюта давани от него по-рано, то той просто е отегчен от Холивуд и уви няма никакви намерения да се завърне на екран.

Мег Райън

През 2000 г. Мег Райън е на крилете на любовта с Ръсел Кроу, с който си партнира във филма "Доказано жив". Заради него тя напуска съпруга си Денис Куейд, направи си пластични операции и отиде с любовника си в родната му Австралия. По-късно обаче стана ясно, че плана на Мег се е провалил. Оказа се, че не може да се съгласи с Кроу в съвместния им живот и затова тя се върна при мъжа си, но счупената чаша си остава счупена и двойката се разведе. И кариерата на Мег се пропука. Актрисата, която сме свикнали да виждаме да играе в романтични комедии, за последно имаше силна роля в лентата "Кейт и Леополд" (2001), а след това да сте чували 56-годишната блондинка да е участва в хитова продукция?

Майк Майърс

През 2009 г. Майк Майърс получи "Златната малина" като "Най-лошия актьор на десетилетието". Тази заслуга е zа филма "Секс гуру". В неуспешната филмова лента участват още Джесика Алба, Бен Кингсли, Кайни Уест и Джъстин Тимбърлейк, които също бяха "застреляни" от критиката. 54-годишният Майърс, който е написал сценария и продуцира филмa, директно е включен в черните списъци на Холивуд. След почти 10 години игнориране, без да броим гласа му в озвучаването на последния "Шрек", Майърс беше поканен в лентата "Бохемска рапсодия". Драмата ще излезе в края на 2018 година и ще видим какви ги е свърши там Майърс.

Камерън Диас

През 2015 г. актрисата Камерън Диас се омъжи за китариста на Good Charlotte Бенджи Мадън и след това забрави за Холивуд, планирайки бременност. В началото на тази година стана известно, че опитите на съпрузите са успешни - Диас чака първородната си рожба! Дали Кам ще се завърне след това на снимачната площадка - никой не знае, но съдейки от нейните последни интервюта, то тя по-скоро не иска да се връща на работното си място.

Шон Конъри

Последният филм с участието на сър Шон Конъри е "Лигата на необикновените", който се завъртя през 2003 г. Тук не включваме анимационният филм "Сър Били", в който актьорът участва като озвучава един от героите. Оттогава насам 87-годишният Шон е в затишие, а беше един от големите актьори на ХХ век. Днес шотландецът може да бъде забелязан на мачовете на любимия си футболен клуб "Рейнджърс", но не и на снимачната площадка, а останалото време прекарва със семейството си. И не, че не му предлагат баснословни суми, за да се завърне на екран, просто той не желае повече да застава пред камерата.