Автор
Цвета Герчева

Как да се отървем от отровните хора и да извикаме щастието

Лятото наближава и всички вече мислим за отпуски, плажове и море. Планираме, разглеждаме оферти и мечтаем за онези моменти, в които ще бъдем щастливи. Знаем ли обаче как да се чувстваме добре, в кондиция и бодри, даже и да не сме с коктейл в ръка на плажа? Това е въпросът, който много от хората днес не си задават, въвлечени в забързания ритъм на ежедневието, проблемите в офиса и общуването с отровни хора. Ние често се оказваме примирени, в плен на рутината, изгубили инстинкта си за щастие и радост. Според психолозите това е най-голямата грешка на съвременния човек, който е свикнал да търси красивите емоции извън, а не вътре в себе си. Затова ние днес решихме да ви дадем няколко съвета как да изгоните отровните хора от живота си и как да детоксикирате емоциите и тялото си на прага на лятото. Ето някои правила, които ще ви помогнат да живеете по-щастливо:

Изгонете отровните хора

Отровните хора са навсякъде около нас и ако има някаква дефиниция, която описва най-точно този тип личности – това са хората, които просто те карат да се чувстваш зле, когато общуваш с тях.


Това са приятелките, които уж невинно подмятат, че „дупето ти пак е станало голямо“ или пък колегите, които споделят, че миналата година проектът ти се е получил много по-добре от тази. Завистливите познати, които вечно обсъждат някого, мрънкащите дружки, на които винаги другите са им виновни за техните лични проблеми или пък шефът, който те кара да се чувстваш зле в кожата си с вечните си забележки – ако намерите сили да детоксикирате списъка с хората, с които общувате, ще се почувствате като преродени.
Психолозите съветват още, за да неутрализираме отровните хора, просто да се отървем от тактичността си и съвсем спокойно да заявим: „Виж, не ме интересуват клюките за Мария, натоварваш ме с тези истории“. Това не означава, че ще загубите приятелите си, казват специалистите. Просто ще им покажете какво мислите и ще ги накарате да ви уважават повече.

Не позволявайте на любимия да ви хока за неща, за които не сте виновна. Усетите ли надигащ се скандал - просто се усмихнете и му кажете, че го обичате. Много.



Пречистете емоциите си

Да се чувстваме щастливи е мисия, чийто успех зависи само и единствено от нас. Може и да ви се струва, че има хора без проблеми. Може и да мислите, че има двойки, които никога, ама никога, не се карат помежду си. Може и да смятате, че има офиси, в които всички се обичат и цари нереална хармония. Но опитайте се да погледнете нещата обективно. Позволете си лукса да сте реалисти. Няма пълно щастие. Да се усмихнем на добре приготвеното капучино сутрин зависи само от нас. Да останем няколко минути пред лехата цъфнали лалета може да са миговете на медитация, от които всеки има нужда.


Ядовете са въпрос на гледна точка. Опитайте се да си забравите гнева и ще видите колко по-щастливи ще бъдете. Пробвайте да простите на всички, които не заслужават и ще усетите щастието от емоционалния детокс. Не е трудно, Опитайте само за един месец и ще усетите, че наистина действа.

Детоксикирай тялото си

Холистичните лекари вярват, че здравето ни се крепи на един цялостен подход към човешкото тяло, затова не лекуват само органите и системите в организма, а и емоциите и причината за неразположенията ни. Успеем ли да се отървем от отровните мисли и чувства, е ред да прочистим и тялото си.
Пролетта е идеалното време да помогнем на организма да изхвърли токсините и свободните радикали от клетките. И за да сме сигурни че детоксикацията ще е наистина ефикасна, специалистите препоръчват да заложим на някои определени билки, които доказано помагат на тялото да се освободи от токсините, които сме натрупали през зимата. Сред тях са андрографисът, леспедезата, мащерката и репеят. Органичният селен в точно определени количества също помага неимоверно за цялостното пречистване на тялото.

Именно затова тези билки влизат в състава на Детоксифайв - за да се детоксикирам, се доверявам на професионалисти и тази пролет отново залагам на DetoxiFive - хранителната добавка, която обединява силата на андрографиса, леспедезата, мащерката, репея и селена, в една комбинация,точно дозирана и създадена така, че да помага на тялото да задейства вътрешните си сили за пречистване и здраве.

На чакайте някой да ви направи щастливи утре. Изгонете отровните хора и детоксикирайте тялото си още днес. Това е единственият начин да усетите истинската радост от живота.