Автор
Цвета Герчева

Да се влюбиш в Амалфи може да бъде толкова лесно

Има няколко места в света, които могат да ме накарат да мечтая никога повече да не работя, никога повече да не влизам в офис и никога повече да не бъда нещастна. По никакъв повод. Амалфи е едно от тях.

Затова и често се връщам там, където красотата и чистият ефир на въздуха ми действат като емоционални антиоксиданти. И понеже да стигнеш до Амалфи не е никак сложно - самолетът до Неапол лети само час и 15 минути от София, ние тази пролет с момичетата сме решили да направим няколко истински "детокс" пътувания, които да посветим на релакса, спокойствието и хармонията вътре в нас.

Да си призная - да се влюбиш в амалфийския бряг, в залезите на Позитано и в аромата на морето над Равело не е трудна задача, и понеже март е нашият женски месец, ние хич не се чудим - оставяме се на положителните емоции и се будим с тази гледка:

Докато се разхождаме из Амалфи обаче, попадаме на мини шоколадов фестивал. Наоколо ухае на какао и горски ягоди, има една дузина неаполитански и сицилиaнски сладкиши и в скромната ни женска група настъпва смут. Всъщност - меко казано смут.

Половината се впускат страстно в истинска шоколадова вакханалия, другата половина успяват да се "озаптят" и не поемат повече от 2000 калории наведнъж. Важното е, че накрая всички сме щастливи.

"Ох, на мен скоро ще ми идва, не мога да се спра, когато видя нещо сладко", казва Ива, докато унищожава поредното сфолиателе, а ние кимаме разбиращо. Както казваше една друга приятелка - нямам нужда от календарче - изям ли два шоколада, значи утре е денят.

И все пак - не пропускаме да направим анализ на ситуацията. Съгласете се, не е честно да сме чак толкова подвластни на емоцията за сладко. Даваме си сметка за това, докато наблюдаваме една част от женската група - половината имаме воля да не изядем всичкото сладко на света, а другите - сякаш не. Обаче... май не става въпрос просто за воля. Има и още нещо. Тяхно Величество хормоните. Макар и да си мислим, че всичко е в нашите ръце, че управляваме живота си и че сами правим избора си как да живеем, едни малки вещества вътре в нас се синтезират и управляват съдбата ни, без даже да се усетим. Понякога сме тъжни, друг път щастливи. Често пазаруваме дрехи в S размер, въпреки че носим L. Изнервяме се от съвсем малки неща... Момичетата често даже се шегуват: "Цвети, ако пак ще организираш пътешествие, гледай да не сме преди цикъл, че положението е страшно."

Хубавото е, обаче, че преди няколко месеца открих моето решение против пристъпите на глад за сладко и лошо настроение, които ме спохождаха на всеки 28 дни. Изцяло натурална природна добавка, която събира в себе си силата на няколко билки, които имат свойствата да възстановяват хармонията вътре в мен.

"Лейди Хармония" е първото нещо, което слагам в куфара, защото само тя ме спасява от болките по време на цикъл, свирепия глад и онази меланхолична гледна точка към света, която придобивам редовно след 20-тия ден.

Специалната билкова селекция в тази добавка ми действа просто вълшебно. Екстрактът от Агнус кастус допринася за хормоналния баланс, както и за равновесието в нервната система, а ценната Центела азиатика влияе благоприятно на кожата и съединителната тъкан и действа срещу мастните отлагания и целулита. (Кой каза целулит? Вече съм забравила за него!)

Екстрактът от гроздово семе има силно антоксидантно действие, а органичният Селен защитава от оксидативен стрес и влияе положително върху косата и ноктите.

Дали е трудно да живеем в хармония с женското си тяло? За мен вече не!