Автор
Цвета Герчева

Знаете ли че, брезата ни помага да пречистим организма?

Бяла, нежна и красива - брезата е един от най-ценните дарове на природата, които помагат на организма да се прочисти и детоксикира. Листата на дървото съдържат специални вещества, които помагат на бъбреците да изхвърлят вредните съединения от тялото. Древните славяни почитали брезата като лек за куп болести и това не е случайно. Днес знаем, че красивото дърво има уникалното свойство да пречиства организма.


Подобрява обмяната на веществата

Според специалисти брезата е и едно от най-ефикасните природни средства за подобряване на обмяната на веществата. Екстрактът от брезови листа подпомага за разбиването на камъните в бъбреците и пречиства кръвта. Според ботаници брезата е уникално дърво, тъй като съдържа веществото бетулин. Именно на него се дължи белият цвят на кората й. Това е единственото бяло багрило, съществуващо в природата.


Съдържа витамини

Екстрактът от брезови листа е изключително полезен за тялото, защото съдържа куп ценни вещества. Той е ценен витаминозен източник за организма, тъй като е богат на така полезния витамин С.

В листата на красивото дърво се съдържат около 0,05% етерично масло, сапонини, дъбилни вещества, никотинова киселина и флавоноидните съединения хиперозид, апигенин, кемпферол и др. Звучи повече от сложно, но всички тези съединения са истинска панацея за тялото по време на детоксикация.Брезата съдържа и ценни микроелементи, сред които калций, магнезий, натрий, манган, мед и даже титан - с две думи една безценна банка от полезни вещества, които са дар от природата.
Известно е, че брезовите листа имат силен диуретичен ефект, като това свойство не натоварва бъбреците - факт, който е изключително важен за тялото, когато то е в режим на пречистване.


Бори се с целулита и отоците

Екстрактът от бреза спомага за изхвърлянето на излишните течности от тялото и така помага на жените в борбата им с портокаловата кожа. В Русия пък използват отварата от брезови листа и пъпки като средство за разкрасяване. Тя прави косата по-лъскава, а кожата на лицето - по чиста и сияйна. Според в. "Дейли мейл" изключително полезен е и брезовият сок, който се добива напролет от стеблата на дървото. Той е новата най-модерна напитка в света на здравословното хранене. Оказва се даже, че брезовият сок успя да детронира кокосовата вода и настойката от алое, които бяха изключително популярни преди години.

Идеалният помощник при детоксикация

Екстрактът от брезови листа е идеалният помощник на тялото по време на детоксикация. Освен, че подпомага работата на бъбреците, той дарява на тялото куп полезни микроелементи и има способността да пречиства кръвта.


Ето защо стандартизираният екстракт от бреза, заедно с така полезния екстракт от глухарче, е включен в състава на ДИО-РЕНАЛ ДДЕТОКС, хранителна добавка създадена, за да подпомага организма по време на детоксикация. ДИО-РЕНАЛ ДЕТОКС стимулира отделянето на вода от организма по естествен начин, без да дразни бъбреците, като минералният метаболизъм остава в равновесие. Специалистите препоръчват по време на детокс режима да приемаме по една капсула ДИО-РЕНАЛ ДЕТОКС 3 пъти на ден.

(в материала има продуктово позициониране)