Автор
Ева Лъчезарова

Защо усещаме болката по-осезаемо, когато навън е студено?

Честно казано зимата е сезонът, който ние от woman.bg предпочитаме да гледаме на картичка или на топло и от прозореца. Студено е, вятърът е много силен, дните са кратки, а за хората, които не карат ски остава само надеждата ледените месеци да преминат по-бързо. Към тази снежна картинка ще добавим и още един щрих – болката. Забелязали ли сте, че я усещате по-осезаемо, когато навън температурите са ниски?
Ето няколко любопитни факта, които ще ви изумят:


1. Главоболието
Един от неочакваните резултати от по-кратките и тъмни денонощия е честата поява на главоболие. Промените в налягането, които настъпват при смените на времето, биха могли да отключат този тип болки в главата при някои хора, така че не се учудвайте ако през зимата имате по-често този проблем.

2. Дехидратация
Без да си даваме сметка през студените месеци пием по-малко течности, което също може да доведе до появата на различни болки. Това се дължи на факта, че обезводняването възпрепятства естественото отделяне на вредните вещества от организма. Имайте предвид, че напитките, които съдържат кофеин, като кафето и чаят, допринасят за по-лесната дехидратация на организма и ако ги пиете често, е необходимо да добавите допълнително количество вода към дневния си режим.

3. Ледът също може да бъде проблем
През зимата често тротоарите са заледени и непочистени, а балансирането в такива условия е трудно, дори и за най-изкусните акробати. Стремежът да се справите с ледената покривка може да окаже негативно влияние върху мускулите ви и дори това пренапрягане може да предизвика болки в тялото.

4. Болки в ставите
По-студените температури могат да свият тъканите в ставите, например в колената, което може да доведе до болка, дори и да нямате подобно заболяване. Имайте предвид това и се обличайте винаги топло.

Със сигурност е добре да бъдете подготвени за неочаквана болка, която както по всичко личи, винаги може да ви изненада, особено когато е студено. В такива случаи може да се доверите на Ибурапид. Той действа безотказно при лека до умерена болка и може да облекчи неприятни състояния, които в противен случай биха могли буквално да провалят деня ви.

(в материала има продуктово позициониране)