Автор
Ева Лъчезарова

В сезона на настинките: Могат ли ежедневните ни ритуали за красота да ни разболеят?

Всички знаем кои са най-честите препоръки, които е добре да спазваме в сезона на вирусите, за да се предпазим: да мием ръцете си често, да избягваме контакти с болни хора и да пием повече течности, за да не се дехидратираме. Допускали ли сте обаче, че ритуалите ви за красота също е възможно да ви навредят? Подбрали няколко съвета, които ще ви помогнат.

1. Внимавайте с тестерите

Честата практика на повечето дами да пробват тестери на различни продукти в козметичните магазини, може да се окаже опасна за здравето, тъй като не знаем от кого са били използвани те преди нас. Наскоро в Америка стана обществено достояние случай, в който дама съди козметична компания, защото е хванала херпес от едно от червилата, които е пробвала. В подобни случаи по-добре се застраховайте и пробвайте подобни продукти на ръката си. След това обаче не забравяйте да се дезинфекцирате, защото е възможно несъзнателно да се пипнете по лицето и да застрашите здравето си.

2. Продукти назаем

Забравили сте крема си за ръце или гланца и решавате да вземете назаем от някого. По-добре пропуснете тази възможност, дори в момента дамата, която ще ви услужи да не е болна. Все пак не знаете дали продуктът не е инфектиран, така че по-добре не рискувайте.

3. Внимавайте с четките си за грим

Ако не се поддържат добре, четките за грим могат да се превърнат в благодатна почва за развитието на бактерии. През зимния сезон ги почиствайте поне веднъж седмично, за да предотвратите сериозно замърсяване. Съветваме ви да не ги държите в банята, тъй като влагата също може да подпомогне развитието на бактерии. Може дори да си направите домашно почистващо средство за четките - смесете 1 чаша хладка вода с 1 чаена лъжица веро, по възможност по-щадящо и 1 чаена лъжица оцет. Подсушете ги добре преди употреба и помнете, че не е желателно да ги давате други да ги ползват.

4. Не забравяйте за чантичката си за гримове

Тя също може да се превърне в опасност, ако не я поддържате достатъчно чиста. Безспорно най-лесни за почистване са тези изработени от плат, защото може директно да ги сложите в пералната машина.

5. Не на последно място – не давайте назаем своите разкрасителни средства и не взимайте чужди кремове и червила.. Никога не знаете дали дамата, която ви ги иска не е болна , така че по-добре се презастраховайте. Не забравяйте, че червилата са сред най-рисковите продукти, с които можете да услужите, след което се нареждат четките и гъбите за поставяне на грим.

Последният ни съвет е да не игнорирате първите симптоми на настинка и винаги да сте подготвени да реагирате на тях. В подобни ситуации е хубаво винаги да разполагате с една опаковка "Флудрекс Хот Дринк", който успешно се справя с главоболието, болките в гърлото, хремата, болките в мускулите и чувството на обща отпадналост. А и с него винаги може да услужите на околните и дори е препоръчително да го направите. Той съдържа оптимално количество парацетамол, а в комбинация с витамин С, който подобрява общото състояние на организма, се превръща във вашето най-добро оръжие срещу всички нежелани симптоми на грип.

(в материала има продуктово позициониране)