Автор
Цвета Герчева

Преди лятото - тялото има спешна нужда от детокс

Обратното броене до началото на лятото вече започна и въпреки че астрономически то ще настъпи в края на юни, голяма част от дамите вече извадиха ефирните рокли и късите панталонки от гардероба си. Лятото е любимият ни сезон, времето на така мечтаната отпуска, когато ще обикаляме красиви места и ще се радваме на слънцето.
Плановете вече са готови.

Остава да стегнем багажа и да поемем към залеза. Бански, джапанки и малко добро настроение - всичко, от което имаме нужда за една страхотна ваканция.

Замисляме ли се обаче от какво има нужда тялото ни на прага на топлите месеци. След дългата зима и т.нар. пролетна умора организмът е изтощен, в клетките често са натрупани токсини и отрови, които пречат на добрата работа на органите, появява се целулит, безпричинна умора и отпадналост...

Започваме да задържаме вода, чувстваме се подути и сякаш безсилни пред кантара, който безмилостно показва няколко килограма отгоре. Все пак специалистите имат решение. Тялото може да се пречисти и то много лесно с няколко прости стъпки. Само трябва да внимавате какво хапвате за известно време, да включите малко повече спорт и не на последно място - да засилите прочистването на тялото с помощта на някои природни средства, които имат доказан ефект за бърза детоксикация като например екстрактите от глухарче и от бреза.
Ето защо през следващите няколко седмици ние в woman.bg решихме да ви дадем някои от най-ценните и работещи рецепти за бърз детокс. Ще ви разкажем какво мислят специалистите за задържането на вода, как трябва да стартираме детокса и на какво да заложим за да постигнем реален резултат.
И понеже пролетта е сезонът на новото начало, ние започваме с най-ценните правила, които трябва да спазвате, за да посрещнете лятото с ново тяло, без да задържате течности и не последно място - по-здрави, по-жизнени и по-енергични. Страхотно е някой да се грижи за теб, но най-хубаво е това да си самата ти! Не го забравяй.

Добрата стара салата

Салата за обяд? Звучи като изтъркано офис клише, но пък повярвайте - няма диетолог, който да каже, че салатата е вредна. За да стартирате бързо и ефикасно пролетния детокс, заложете на свежите зеленчуци поне в едно от храненията на ден. За обяд или вечеря се поглезете с вкусна, добре овкусена (не пестете зехтина, вече стана ясно, че от него не се пълнее) салата. Така ще намалите дневния прием на калории с около 30% и ще дарите на тялото богато количество от така важните фибри. Те пък от своя страна помагат на организма да се отърве от отровите, натрупани в храносмилателния тракт.

Теорията на "двете спирки"

Според една от най-популярните теории на 80-те, наречена "Двете спирки", ако всички ние слизаме две спирки преди офиса и ходим по 40 минути на ден, тялото ни няма да има никаква друга нужда от спорт. Истината е една - организмът ни е създаден като перфектно "устройство" за ходене, тичане и плуване - това са спортовете, които са заложени биологично в човека. Вие кога за последно плувахте 20 минути? Намирате ли време за сутрешен крос?


Не забравяйте, че детоксът е природният начин тялото ни да се регенерира - позволете му само да постигне прочистване и ревитализация, като заложите на активности, които карат всички мускули да се раздвижват. Две спирки преди офиса? Не е невъзможно! Опитайте още утре.

Силата на природните продукти

За да бъде детоксикацията ви наистина ефективна, е добре да ускорите процеса с някои природни продукти. Една от билките, които още легендарната Мария Требен препоръчва за пречистване на организма, е глухарчето.
Екстрактът от бреза е друг дар от природата, които спомагат за изхвърляне на задържаните течности от тялото, като по този начин спомага процеса на детоксикация.
А когато „работят“ в синхрон, ефектът е най-голям и прочистването на организма е напълно успешно.

Дио-Ренал Детокс е хранителна добавка, която обединява пречистващата сила на глухарчето и брезата и подпомага ефективно детоксикацията на организма, пречиства и детоксикира черния дроб, стимулира отделянето на токсини през бъбреците, подобрява храносмилането, стимулира отделянето на вода в организма и спомага за премахването на целулита, като стимулира кръвообращението в кожата.

(в материала има продуктово позициониране)