Водата пречиства негативната енергия и насъбралия се стрес. Ако прибавим към това и раздвижване, ще стане чудесна комбинацията от вода и спорт.

А ето и ползите:

По време на плуване, всеки един мускул във вашето тяло се натоварва активно. Това означава, че плуването заздравява мускулите, без да ги прави огромни и неефективни, както би направил фитнесът.

При плуването се изискват активни движения. Това означава, че мускулите не само стават по-силни, но и по-гъвкави.

Този спорт е едно перфектно кардио упражнение, което помага на вашето сърце. Кара сърдечния мускул да работи по-добре. Освен това помага и при излишните килограми. Ако искате да поддържате теглото си в норма, плуването ще ви помогне. Опитайте 3 пъти седмично. 10 минути обикновено плуване ще ви помогне да изгорите между 60 и 80 калории.

Сигурно стресът ви е добре познат. Плуването ще ви помогне да го намалите. Също така активната работа на сърцето ще ви помогне да пратите повече кръв в мозъка, което ще ви помогне да подобрите работата на мозъка ви.

Лятото наближава. Морето също. Но дори и далеч от морските ни курорти, може да пречистите тялото и душата си с плуване, като посетите басейн по ваш избор. Водата и движенията ще ви накарат да се почувствате като нов човек.

Четете още: Как да отслабнем с плуване?