След края на горещото лято в първите седмици на септември почти всички имаме нужда от пречистване на организма и от презареждане на батериите преди старта на активния работен сезон и дългото стоене в офиса. Денят вече намалява, стъмва се все по-рано, а сутрините са хладни. Да, ясно е - идва зимата и само след месец тялото ще трябва да се приспособи към новия сезон и ниските температури. А това е голям стрес за организма. Често именно в късната есен се отключват куп хронични заболявания, обаждат се стари болежки и тялото ни става идеална мишена за първите грипове.



Как обаче можем да се противопоставим на тази тенденция? Според специалистите най-важен през есента е детоксът. Ако го стартирате още сега, имате шанс хем да изгубите няколкото килограма, натрупани през лятото, хем да изгоните отровите и шлаките от организма, хем да засилите имунитета си. Звучи повече от добре, нали?

Ето и няколко съвета за това как да помогнем на тялото да се пречисти на прага на зимата:



Една ябълка на ден и докторът далеч от мен


Сега е сезонът на вкусните пресни български ябълки. Можете да ги намерите във всеки плод-зеленчук и спокойно да ги хапвате с коричките - те още не са обработени с химикали за свежест, така че не пропускайте да консумирате от "забранения" плод всеки ден през есента.



Хапвайте тиква - тя помага на тялото да изхвърли излишната вода


Тиквата има доказан диуретичен ефект. Тя е сред най-полезните дарове на есента и е отличен помощник в битката ни срещу токсините. Вкусна крем супа или просто фреш от тиква и целина - не пропускайте да се насладите на оранжевия зеленчук, който незаслужено остава на заден план и рядко влиза в диетичните ни режими. А не бива, защото тиквата съдържа куп полезни витамини и микроелементи, които ни помагат да повишим имунитета си преди зимата.



Набавете си пресни орехи


Много лекари от древността съветвали пациентките си да изяждат по два ореха на ден, за да подобрят ума си. Вярно е, тогава се е смятало, че жената е малко по-глупава от мъжа и затова този съвет е бил съвсем актуален, но днес вече знаем, че орехът съдържа безценни за тялото съставки, от които не бива да се лишаваме. Орехите са най-качествени, когато са съвсем пресни - през есента, така че не пропускайте да ги включите в менюто си.

Заложете на точната формула за успешен детокс

Есенната детоксикация е процес, който ще допринесе за здравето на организма ви, ще изведе от тялото ви отровите, които са се натрупали през лятото и ще ви помогне да се чувствате заредени с енергия. За постигане на добри резултати, обаче е важно да проведете детоксикацията правилно и да заложите на природни съставки, които да подпомогнат процеса на пречистване.


В тази мисия може да се доверите на ДИО-РЕНАЛ ДЕТОКС - хранителна добавка, която съдържа точната формула за успешен детокс – стандартизирани екстракти от глухарче и от бреза. Те подпомагат работата на бъбреците и черния дроб и спомагат за успешното и качествено пречистване на организма.

Не пропускайте шанса да пречистите правилно тялото. Просто направете първата крачка в детокса. След това организмът ви ще се отблагодари със здраве и повишен тонус. А какво по-хубаво от това, нали? Решихте ли вече кога започвате?



* Вижте два страхотни режима за есенен детокс ТУК и ТУК




(в материала има продуктово позициониране)