Автор
Ева Лъчезарова

Как да избегнем настинката: 5 бързи съвета

В сезона на настинките е особено важно да бъдем по-внимателни и да пазим здравето си максимално много. Залисани в забързаното ежедневие и треската около празниците често забравяме някои от най-очевидните, но в същото време много важни неща, които е добре да съблюдаваме, за да не се разболеем. Именно тях ще ви припомним днес.

1. Мийте ръцете си и поддържайте чисти телефона и клавиатурата си

Това може би е един от най-лесните и най-често забравяни съвети, които можем да ви дадем. Щом пристигнете в офиса задължително си измийте ръцете, когато излизате, дори само, за да си вземете кафе, също на връщане не забравяйте да минете през мивката. В противен случай всички нежелани микроби ще се полепят по вещите, които използвате, а още по-лошото е, че често несъзнателно пипаме лицето и устата си, което допълнително увеличава риска от разболяване. Мобилният ви телефон и клавиатурата на компютъра също са в графата „рискови фактори“, затова най-добре дезинфекцирайте и тях.

2. Внимавайте със сладкото

Тук вероятно ще ви изненадаме, но редица скорошни изследвания показват пряка връзка между хапването на твърде много сладко и разболяването. Приемането на големи количества сладки изкушения и напитки пречи на клетките на имунната система да вършат работата си добре, а влиянието на захарта продължава в продължение на няколко часа след приема й. Затова най-добре, дори и през зимата, се стремете да хапвате повече сезонни плодове и зеленчуци, които съдържат полезни витамини и минерали и подпомагат имунитета.

3. Отидете на масаж

Освен че е изключително приятен и релаксиращ, масажът е и много здравословен. Редица проучвания сочат, че той увеличава броя на белите кръвни телца, които са изключително важна част от имунната ви система. Ако не обичате да ви докосват непознати или не ви се инвестира в редовни СПА процедури, може да си правите такива у дома под душа. Нежно масажирайте тялото си с гъба по посока на сърцето, по този начин ще подпомогнете детоксикацията на организма и циркулацията на лимфата в тялото си, което ще подсили допълнително имунитета ви. Лимфата се движи само в една посока от периферията на тялото към сърцето, а движението й се активира само от съкращаването на мускулите, затова ако не спортувате активно, масажните движения са още по-наложителни.

4. Упражнявайте се и бъдете позитивни

Специалистите са забелязали, че между 25 и 50% от хората, които спортуват редовно се разболяват по-рядко от останалите, които не се занимават със спорт. Научно доказано е, че редовните тренировки също укрепват имунната система. Както знаем, спортът подобрява и настроението ни – – друг фактор, който е от изключителна важност, за да избегнем нежеланите настинки.

5. Спрете още първите симптоми на настинка

Ако все пак усетите, че се разболявате , вземете навременни мерки, преди да настъпят усложнения, като изберете подходящия за вас продукт. "Флудрекс Хот Дринк" съдържа оптимална доза парацетамол и облекчава бързо симптомите на настинка и грип. В състава му влизат още фенилефринов хидрохлорид, който спомага за отбъбването на лигавицата на носа и улеснява отпушването му и витамин С, който подобрява общото състояние на организма, усилва защитните му сили и притежава антиоксидантно действие.

Заедно трите активни съставки облекчават главоболието, болките в гърлото, хремата, болките в мускулите и чувството на обща отпадналост. Чудесно свойство на Флудрекс е, че приемът му не води до сънливост, а в допълнение към това не съдържа и захар.


(в материала има продуктово позициониране)