Автор
Цвета Герчева

Диетата и неудобният стол са причина за главоболие

Главоболието е състояние, от което почти всеки човек е страдал или страда през живота си. Какви обаче са причините за появата му и знаем ли как да се борим с него? Според специалистите неприятното усещане и чувството за болка и тежест в слепоочията и тила могат да бъдат причинени от стрес, но могат и да са следствие от далеч по-тривиални неща, като миризмата на силен парфюм, например.

Според лекари най-често срещаният вид болка е стягащата, при която пациентите имат усещането, че главата им е притисната като в менгеме. Звучи повече от страховито, но истината е, че с главоболието можем да се справим относително лесно, стига да знаем какви са скритите причини за появата му. Добре е и когато усетим неприятна болка в главата да се доверим на обезболяващо с активна съставка Ибупрофен, което настина действа.

Ето и някои странни причини за появата на така неприятното главоболие:

Диета


Всички искаме да свалим няколко килограма за новогодишното парти, но знаем ли какви вреди нанасяме на тялото си, когато предприемем ограничителен режим на прага на зимата? Специалистите са на мнение, че точно в момента диетите са по-скоро нежелателни. Освен, че така понижаваме имунитета си и ставаме лесна мишена за вирусите, гладът намалява кръвната ни захар, което често причинява главоболие и необясними смени на настроението.
Ако искате да намалите талията - забравете за глада. Необходимо е да спазвате определен режим всеки ден - закусвайте редовно и намалете обработените въглехидрати и захарта.

Неудобен стол


Лошата стойка и дългите часове пред компютъра могат да бъдат една от причините за главоболие, обясняват лекари. Според тях е много важно каква е стойката ни на работното място и дали облегалката на стола е достатъчно комфортна за гърба и гръбнака ни. Неудобният стол е една от неподозираните причини за главоболие, защото увеличава напрежението в рамената, врата и гърба, което често води до главоболие. За да се преборим с това състояние е препоръчителнода си създадем правило - на всеки час да правим по 2 3 минути разходка и раздвижване.

Когато обаче главоболието се появи е много важно да вземем мерки навреме и да не го оставяме да превземе ежедневието ни. Препаратите, които съдържат Ибупрофен, като Ибурапид, например помагат на организма бързо да се справи със симптомите на главоболие.

Приемът на този лекарствен продукт, води до бързо начало на действието и овладяване на болката, благодарение на иновативната разработка на Химакс Фарма, позволяваща разпадането на таблетката да стане до 1 мин., а разтварянето й - до 5 мин.

(в материала има продуктово позициониране)