Автор
Цвета Герчева

Болката - знаем ли как ефективно да се преборим с нея?

Главоболие, менструални болки, болки в кръста и гърба, зъбобол – това са само част от проявите на болка, които всеки от нас познава. Всъщност, малцина са тези, които никога не са се сблъсквали с нея. Въпреки че на пръв поглед способността да не изпитваш физическо страдание изглежда като привилегия, за която всеки мечтае, специалистите често разглеждат това състояние като признак за заболяване, което дори е способно да застраши живота. Истината е, че болката е неразделна част от битието на здравия човек и няма причина да се страхуваме от нея, стига да знаем повече за същността й и за това как да й се противопоставим.

Ето защо, ние от woman.bg решихме да ви разкажем за механизма на болката и за това как да се борим с нея ефективно. В следващите няколко седмици ще ви въведем в тънкостите, чрез които може да овладеем високата температура и болката, ще ви разкажем къде и защо се "пораждат" и ще ви препоръчаме най-добрите и изпитани методи за справяне с неразположенията.


Според определението за болка, тя представлява защитна реакция на нашия организъм, която сигнализира, че нещо в тялото ни не е наред и че трябва да се предприемат незабавни мерки. Особено когато болката е продължителна и усилваща се е важно да се консултираме с лекар, за да може причината за появата й да бъде локализирана и отстранена. Заедно с лечението и елиминирането на основния проблем, който я предизвиква, обаче често се налага и допълнително въздействие върху самата нея, тъй като неприятното сетивно усещане не само нарушава ежедневния ритъм, но и влошава качеството на живот.


Затова, когато усетим първите признаци на болка, е добре да реагираме веднага. Не е необходимо да чакаме няколко часа, преди да предприемем мерки, тъй като това може дори да задълбочи проблема ни. И макар, че според голяма част от хората обезболяващите средства действат единствено на възприятието за болка, без да повлияват основния проблем, това не винаги е така.



На пазара има продукти, които могат да ни отърват от болезнените усещания до минути и същевременно успешно да овладеят възпалението. Такива са лекарствата, съдържащи ибупрофен като Ибурапид. Благодарение на иновативната разработка на Химакс Фарма, която позволява разпадането на таблетката да стане до 1 мин, разтварянето й - до 5 мин, приемът на Ибурапид води до бързо начало на действието и овладяване на болката.


(в материала има продуктово позициониране)