Един от най-здравословните навици, които можете да придобиете е пиенето на топла вода с лимон сутрин. Предизвикваме ви дори и само за една седмица да опитате да започвате деня си с тази чудодейна комбинация и ще забележите някои съществени разлики. Вижте кои са най-големите предимства на консумирането на лимонена вода преди закуска.

1.Подпомага храносмилателната система

Лимоновият сок е едно от най-ефективните средства за изчистване на всички токсини от тялото. Подпомага чревната функция, както и жлъчката. Лимоните са богати на витамини и минерали, които предпазват от диария, подуване и други подобни стомашни проблеми. Много лекари са категорични, че лимонът може да ни предпази и от рак.

2.Много ефикасен диуретик

Водата с лимони сутрин стимулира и отделителната ни система. Прочиства уринарния тракт и спомага за справянето с инфекциите в пикочния мехур. Лимонената вода ни кара да изхвърляме повече течности, което води до по-бързото и качествено прочистване на организма.

3.Подпомага имунната система

Лимонът е богат източник на витамин С, което го прави много полезен и ефикасен в бързото отстраняване на всякакви настинки. Той подхранва мозъка, нервната система и кръвообръщението. Затова ще се почувствате много по-продуктивни и освежени още след първите няколко дни, в които изпивате една чаша топла вода с лимон преди закуска. Също така лимонът подобрява нивото на желязо в кръвта.



4.Изчиства кожата

Голямото количество витамин С и антиоксиданти, които се съдържат в лимоните спомагат за поддържането на гладка и сияйна кожа и за отстраняването на бръчките. Лимоните убиват бактериите в организма, които понякога предизвикват акне.

5.Освежава дъха

Лимонената вода е лечебна и за зъбите, и венците. Тя премахва болката в зъбите и успокоява възпаленията във венците. Препоръчваме ви да измиете зъбите си преди да изпиете лимонената вода сутрин, защото киселината в нея може да има неблагоприятно въздействие върху емайла.

6.Тя е ключът към успешната диета

В лимоните се съдържа и добро количество пектин, който намалява усещането ни за глад и ни кара да се чувстваме сити за по-дълго време. Според много диетолози топлата лимонена вода сутрин е средство, което спомага за бързото сваляне на излишните килограми.

Рецепта за лимонена вода:



Стоплете чаша вода. В нея изцедете 1 или 2 свежи лимона. За по-добър ефект можете да сложите и малко джинджифил.

Четете още: Ето какво казва китайската медицина за бъбреците