Защо имам повече бръчки от нея - ето научното обяснение

12 октомври 2017 | 15:20
видяна 3298
коментари 3
Снимки: huffingtonpost, porogoldreview.com

Учени излязоха с ново любопитно становище по въпросите за стареенето. Проучване, направено от експерти от Калифорнийския университет, установи, че някои хора стареят по-бързо от други, независимо от начина си на живот.

С други думи, според твърденията на учените не външните фактори стоят в основата на необратимия процес, а генетическата предразположеност. 

Оказва се, че колкото и да се старае един човек да води здравословен и спокоен начин на живот, да спортува или да се храни с определени храни, а да избягва други, ако "часовникът" на неговото ДНК тиктака с по-бързи обороти, ще остарее по-рано от други на същата възраст. 

Четете още: Учени с революционно откритие защо стареем

По думите на биостатика Стив Хорват - ръководител на екипа има хора, които са вегани, отделят достатъчно време за пълноценен сън, работата им не е натоварваща, позитивни и приветливи личности са, но това не им пречи да изглеждат по-състарени в сравнение с други свои връстници. Вторите пък, от своя страна, могат да пушат като комини, да прибягват често към консумацията на вредни храни и напитки, де не спят достатъчно, а да изглеждат далеч по-млади от възрастта, на която в действителност са.

Екипът е открил също така, че лицата с по-висока биологична възраст от реалната им такава, имат много по-висок риск от по-ранна смърт, независимо от това колко са здрави.“Това, че някои хора наистина имат по-бърз вътрешен ритъм на остаряване от други обаче съвсем не означава, че имат пълната свобода да се предадат изцяло в лапите на вредните си навици. Колкото и силни и издържливи да са гените ти, на които дължиш дълготрайната си младежка визия и здрав организъм, идва един момент, в който лошите навици могат сериозно да навредят на здравето и да ускорят процеса на стареене.


 

Още по темата

Коментари

3
  13 октомври 2017 | 05:48 отговор
 

Извинете-защо на снимките са показани СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ ЖЕНИ????С съвсем различна форма на очите и тнт?

 
2
  13 октомври 2017 | 05:44 отговор
 

Може и да не е по темата-знам,прросто исках да го спомена...Имах желание...

 
1
  13 октомври 2017 | 05:43 отговор
 

Елементарно,че чак обидно просто-черните жени(жените с черна кръв-(дори и да не са чисти африканки) имат по-добри гени и МНОГО ПО-ДЕБЕЛА и здрава кожа-затова е прочут изразът-"Черните не остаряват"-вярно е.

 
 
Силвия
13 октомври 2017 | 11:53

Не знаех, че има "черна кръв". Що за мнение и отношение.

Добави Коментар

Най-четени