Автор
Woman.bg

Запознайте се с мъжа, който си инжектира змийска отрова, за да е вечно млад

Днес ще ви разкажем невероятната история на Стив Лудвин, който рискува живота си в името на изследователския си дух и желанието за по-добър и качествен живот.


Стив Лудвин

В продължение на 30 години Стив Лудвин си инжектира змийска отрова въпреки хилядите предупреждения, които е получавал от медици и изследователи за опасността, която крие това занимание. Защо го прави? За да подсили имунната си система, да бъде здрав и да изглежда млад. През годините Лудвин е бил ухапван няколко пъти от змия. Описва болката като от тежък, ковашки чук, който се стоварва върху ръката ти, а след това те гори огън отвътре. „Еволюцията е тази, която те кара да стоиш надалеч от тези неща“, споделя той. Хобито му, ако може така да се нарече, обаче го кара да се чувства невероятно и той постоянно е заобиколен от отровни змии, като редовно инжектира тяхната отрова в кръвта си.



Стив разказва, че винаги е бил пленен от очарованието на змиите и притежава 15, 13 от които са отровни. Още от малък рисува змии, а първият му домашен любимец е боа. Идеята за отровните инжекции, които да подпомогнат имунната му система, идва от срещата му с Бил Хаст, когато е едва на 10. Хаст е американски изследовател на змийска отрова в лаборатория в Маями, който се опитва да разбере дали инжектирането на малки количества от нея прави имунната система на човек резистентна към ухапвания от отровни змии. След срещата си с него Стив започва редовно да си инжектира извлечена змийска отрова, като вярва, че това не само ще повиши имунната му защита, но и ще го направи по-жизнен и по-млад въпреки липсата на каквото и да е научно доказателство в подкрепа на тази теория.

Производителите на змийска противотрова в развитите страни държат наистина висока цена на продукта. Той е постигнат по следния начин - малко количество отрова се инжектира в различни животни, най-често коне, след което се извличат антитела от кръвта на тези животни. Благодарение на опитите на Стив обаче неговото ДНК може да даде ключа към разработването на нов вид протиотрова, която да бъде на много по-достъпна цена.



Изследователи от университета в Копенхаген вече са се свързали с Лудвин и четири пъти в годината изследват кръвта и костния му мозък. Медиците са изключително доволни, че Стив по никакъв начин не окуражава други хорада последват неговия пример. Все пак е напълно ясно, че има съвсем реални шансове тази практика да доведе до неговата смърт. Някои експерти са крайно песимистични и не вярват, че ще има реална полза от тези изследвания. Резултатите се очакват следващото лято. Дотогава Лудвин ще продължи да инжектира змийска отрова в тялото си по схема и под лекарски контрол. С наближаването на своя петдесети рожден ден Стив е категоричен, че постепенно ще намалява дозите, докато накрая напълно спре с това занимание, особено след като преди 10 години се е озовал в интензивното отделение, след като е сложил във вените си по-голямо количество отрова.

Четете още: Седем правила за дълъг живот