Сблъсквали ли сте се някога с джаджа на име вагинален тренажор?

Ако не сте, ето малко информация за това чудо, създадено да служи на дамските интимни части.

Предназначението на вагиналния тренажор е да тренира и стимулира мускулите на тазовото дъно - уретрата, вагината и ректума.

Той е плод на сътрудничество на гинеколози, уролози и физиотерапевти от няколко държави след дългогодишна работа върху изследване на различните естествени методи на пазара за засилване и тонизиране на пелвисната мускулатура, като вагиналните конуси и яйца.

На снимката виждате нов, алтернативен метод, който отговаря на терапевтичните изисквания за трениране на мускулите на тазовото дъно.

Четете още: Да си поговорим за влажността... там долу



Имате ли нужда от вагинален тренажор?

- Бременност, раждане и следродилен период - това са основните фактори, които предразполагат жените към дисфункция на пелвиса. По време на бременността тежестта на матката претоварва тазовото дъно. Естественото раждане също оказва влияние върху добрия тонус на мускулите, особено когато бебето е голямо и ако допълнително се налага епизиотомия.

- Менопауза - мускулите отслабват и поради хормоналните промени в организма.

- Генетична предразположеност - статистиката сочи, че две от всеки десет жени е генетично предразположена към слаба тазова мускулатура, като може никога да не са имали деца или да са млади.

- Заседнал начин на живот - липсата на упражняване на спорт и професия, свързана с продължителна пасивна физическа дейност, задържане на урина за дълго време поради невъзможност или нежелание да се изпразва често пикочния мехур, тесни бикини и панталони.

Други причини: затлъстяване, стрес, хронична кашлица, запек.

Четете още: Упражнения за "нея"

Използвайки вагинален тренажор за 15-20 минути на ден в продължение на 1 до 4 месеца, ще можете да постигнете забележително подобрение. С него се очаква да постигнете ерфектен мускулен тонус, особено важен за пълноценен и задоволителен сексуален живот.

Формата на вагиналния тренажор е проектирана, за да влияе на точните мускули и да го задържа фиксиран докато вършите ежедневните си задачи. Освен това тренажорът има здрава вградена връв за изваждане, достатъчно сигурна, за да не се скъса.

Вагиналният тренажор e изработен от медицински силикон, напълно безопасен, не предизвиква алергични реакции и не може да причини синдром на токсичния шок, много нежен на пипане.

Специалният ефект е, че топчетата се движат вътрешността на тренажора, когато жената се движи. Това допринася за допълнително стимулиране и кръвоснабдяване на стените на вагината и на мускулите на тазовото дъно.

Научете повече в блога EkoMama