Автор
Woman.bg

Той не ги уби, а ги направи по-силни: Как ракът промени живота на тези жени

Много хора по света са преминали през коварната болест рак. Голям процент от тях са жени, които най-често страдат от рак на гърдата.

Винаги, дори в най-тежките моменти, обаче има лъч надежда и вяра. Ето 15 дами, които твърдят, че ракът е променил живота им към по-добро. Вижте техните истории.

Али, 39 г.



Създаде ново бизнес начинание

Вид на рака: лимфон на Ходжкин

Диагноза, поставена на 13 години

В ремисия от 26 години

„Научих се на издръжливост по време на лечението. След много тренировки и обучение създадох своя блог „Truce with Food“ – мястото, където се говори за хранителен режим и движения, които ще се отразят добре за тялото ви. Най-хубавото е да можеш да помагаш на другите – да направят нещо добро за собственото си здраве“.

Валерия, 59 г.



Мотивира ме да поемам рискове

Тип рак: Рак на гърдата

Диагноза, поставена на 45 години

Без рак от 14 години

„Ракът променя живота ти и целият ти свят се разпада на парчета. Часовникът тиктака... Ракът ми позволи да осмисля някои неща, както не съм правила никога преди. Станах човекът, който исках да бъда“.

Лаура, 34 г.



Научи ме приоритетът да бъда Аз

Тип на рака: Синовиален сарком

Диагноза, поставена на: 31

В ремисия от: 3 години

„След като преодолях рака, животът ми се подобри на 100%. Разбрах какво е да обичаш и цениш себе си. Научих се да бъда търпелива и по-духовна. Разбрах, какво е, когато някой ти говори за себеуважение. Не бих го проумяла, ако не ми се беше случило това, през което преминах“.

Лорен, 34 г.



Въведе ме в ново общество

Вид на рака: лимфом на Ходжкин

Диагноза, поставена на 23 години

В ремисия от 9 години

„Стремя се да съм оградена от любящи хора. Осъзнавам как силата на едно общество може да те издигне и да те понесе към предизвикателства. Състраданието към другите е много важно за нашето човечество и един красив начин да покажем съпричастност“.

Пейдж, 26 г.



Oткрих нови хора

Тип на състоянието: BRCA генна мутация

Диагноза, поставена на 22 години

„Въпреки че не пожелавам и на най-големия си враг генната мутация на BRCA, то болестта ме срещна с едни от най-невероятните жени, които съм виждала. Създадох организация с нестопанска цел, като пътувам по света, за да помогна на такива жени да намерят любов и подкрепа. Намерих ново призвание за себе си. Жената, която съм днес, е много по-осъзната и по-добра, и това се дължи на заболяването ми“.

Мишел, 23 г.



Това промени отношението ми към храната и спорта

Вид на рака: лимфом на Ходжкин

Диагноза, поставена на 23 години

„Никога, дори и в най-смелите си сънища, не съм вярвала, че ракът ще ми позволи да поема контрола над това, което най-много ме е тревожело – отношението към тялото ми. Промених отношението си към храната. Освен това вече не тичам сутрин, просто защото трябва да го направя, а защото истински се наслаждавам на това. От началото на лечението си съм в по-добра кондиция“.

Сара, 30 г.

Позволи ми да намаля темпото

Вид на рака: Mycosis fungoides, форма на кожен Т-клетъчен лимфом

Диагноза, поставена на 29 години

„След като преодолях първоначалния шок от диагнозата си, прекратих работа, и реших да се съсредоточа върху собственото си здраве. Разбрах, че моят рак е бил погрешно диагностициран в продължение на 2 години. Намерих естествени средства за подпомагане на моето лечение, тъй като диагнозата ми е хронична. Благодарна съм, че мога да споделя и с останалите значението на това – как сами да се ценим“.

Кара, 25 г.



Това ме запозна с духовността

Тип на рака: Синовиален сарком

Диагноза, поставена на 24 години

В ремисия от: 11 месеца

„Преди да ми бъде поставена тази диагноза, аз водех един забързан начин на живот. Ракът ми даде друг поглед към живота. Научих се да съм благодарна за най-малките на пръв поглед неща. Обърнах се към духовното и разбрах какъв е животът, който бих искала да живея. Като цяло – съм по-любяща от всякога“.

Уебстър, 31 г.



Даде ми усещане за цел

Вид на рака: лимфом на Ходжкин

Диагноза, поставена на: 29

В ремисия от: 1 година и 10 месеца

„Ракът ме научи, че границите на нашата сила са много тънки, въображаеми линии. Вкара ме в размисъл, за да намеря, цел, щастие и равновесие. И един свят, който е по-отворен и по-добър за мен. Не е нужно да имаш такава диагноза, за да имаш дадена цел“.

Даниел, 31 г.



Научи ме да се гордея със себе си

Вид на рака: Рак на гърдата

Диагноза, поставена на 30 години

„Ракът е страшен и имаше моменти, когато съм се разочаровала. На 30 години ми се наложи да премина през двойна макстектомия, а след това и през химеотерапия. Но ракът ми даде голям житейски опит. Започнах да мисля по друг начин. Научи ме да се гордея със себе си, от силата си – както физическа, така и психическа. Всеки момент – добър или лош, е скъпоценен, защото живееш, а това е безценно“.

Анна, 30 г.



Помогна ми да се справям със страховете си

Вид на рака: Рак на гърдата

Диагноза, поставена на 27 години

В ремисия от: 2 години и 6 месеца

„Ракът унищожи плановете ми за бъдещето, но ми даде нова посока в живота. Диагнозата ме накара да се изправя пред несигурността и страха си, за да се лекувам както с помощта на медицината, така и на ниво психология. С това, което научих и опита, който придобих, се опитвам да вдъхновявам други жени, изправени пред несгоди“.

Тифани, 36 г.



Това ме направи по-уверена

Вид на рака: Рак на гърдата

Диагноза, поставена на 35 години

„Ракът ме накара да се почувствам по-уверена. Научи ме да се справям с много повече трудности, отколкото си мислех, че мога и го правя с хумор, благодат и стил“.

Маги, 38 г.



Остави ми наследство

Вид на рака: Рак на гърдата

Диагноза, поставена на: 35

„Ракът ми помогна да се наслаждавам на настоящите си моменти. Създадох и свой блог „Maggie's Bright Sidе“, където предлагам безплатна ракова карта за хора, страдащи от тази болест, за да получат отстъпки“.

Рач, 30 г.



Научи ме на самооценката

Вид на рака: Рак на гърдата

Диагноза, поставена на 27 години

В ремисия от: 3 години

„Сега зная наистина как да се грижа за себе си и се научих да поставям себе си на първо място. Разбирам какво значи самооценка. По този начин се чувствам по-уверена и силна от всякога. Това ми даде възможност да изкарвам повече време с хората, които обичам и да правя нещата, които харесвам. Настъпиха невероятни промени в живота ми. Заради рака сега живея по-добър живот“.

Джен, 30 г.



Това ме накара да обърна внимание на душевното си здраве

Вид на рака: Рак на дебелото черво

Диагноза, поставена на 25 години

В ремисия от: 5 години

„Борбата с рака ме направи по-щастлив човек. Преди това живеех в голям стрес. Това ме накара да обърна повече внимание на своите мисли и чувства. Оттогава моят приоритет е личният ми духовен растеж. Чувствам се много по-балансирана от когато и да било“.