Автор
Woman.bg

Тайната за дълголетие на най-старото семейство в света

Най-старото семейство в света с обща възраст 1075 г. сподели най-важната тайна за дълголетие, свързана с хранителния им режим.

Фамилията е от 13 наследници, които са записани в рекордите на Книгата на Гинес. Братята и сестрите са родени и израснали в Каунти Арма, където още от деца имат възможността да се хранят с пресни плодове, зеленчуци и качествено месо. Традицията в семейството повелява засаждане на различни култури в двора и отглеждането на пилета, кокошки и прасета. Но освен чистия въздух и здравословната храна тайната за дълголетие според най-старото семейство в света се крие в овесената каша, която консумират не само на закуска.

„Винаги спазваме традицията на татко да слагаме в устата си няколко топли хапки овесена каша преди лягане. Всяка вечер ядем сварени овесени ядки с мляко и малко ягодово сладко отгоре, около 22 ч. и сутрин в 7 ч. “, споделя най-младият член на семейството 72-годишният Джо Донли.



Освен консумацията на овесената каша два пъти дневно, членовете на семейството залагат и на плодове, зеленчуци, яйца и месо, които отглеждат в голямата си градина.

„Никога не ядем преработени храни, консумираме само това, което ни предлага природата. Също така не пием алкохол“, разкриват още членовете на клана.

Най-възрастният човек от фамилията е на 93 г. и е в чудесно здраве, заради отличната семейна диета. Причината за дълголетието според специалисти се крие в овесената каша, която понижава холестерола, както и кръвното налягане. Тя може да бъде превантивно средство срещу заболявания като диабет и сърдечни болести.



Четете още
: Защо трябва да започваме деня си с лимонена вода