Октомври е официалният Месец за борба с рака на гърдата и независимо, че не пишем и обсъждаме твърде често тази болезнена сред дамите тема, се намират интересни поводи да ѝ обърнем заслуженото внимание.

Как ви се струва идеята да носите сутиен, който може да ви предупреди, ако в гърдите ви започнат да се образуват ракови клетки? Със сигурност знаем, че при наличието на такъв тип бельо овладяването на заболяването ще претърпи успехи.

Е, такъв тип сутиен може съвсем скоро да се появи!



First Warning Systems of Reno представя своя иновативен продукт Breast Tissue Screening Bra, който моментално алармира за подозрителни промени в областта на гърдите.

Мамографията в момента е най-разпространеният начин за установяване на различни проблеми в гърдите, но често се оказва неефективна за жени под 40-годишна възраст.



Освен това, проблемът с радиацията по време на мамографията и последствията, които нанася върху женското тяло е достатъчна причина, за да се търсят нови алтернативи.

От вътрешната част на специалния сутиен (на снимката) се намира специално устройство, което помага за ранната диагностика на заболяването. Чувствителни сензори измерват всяка промяна в температурата на клетките, които могат да бъдат свързани с разрастването на кръвоносните съдове. Този процес често се свързва с появата на тумори.

Сензорите са свързани с технология за разпознаване на образи, хронология и изкуствен интелект. Така те могат да наблюдават динамиката в тялото на здравата жена и да регистрират дори най-малките изменения в тъканите на гърдите. Очаква се новаторският сутиен да бъде пуснат в продажба през 2013 г.