Автор
Woman.bg

Ще загубя ли форма, ако не спортувам по празниците?

И да е започнала новата година, Вие сте все още почивка. А в "ол инклюзива" - фитнесът не е на дневен ред. Губещи ли сме, ако не спортуваме по време на празничния период? Допитахме се до личния си треньор, за да разберем истината.

Внимание! Той говори.

"Факт е, че ежедневието покрай празниците е натоварено и рядко ни остава време да спортуваме. Семейни сбирки, срещи с приятели, готвене, чистене, подготовки и не само... Кога и как да отделим време за тренировка? Трудно, почти невъзможно. Истината е, че до седмица "почивка", липсата на физическо натоварване няма да окаже влияние на фигурата и/или формата Ви (тонус, напредък и т.н.). След това ситуацията се усложнява. С всеки следващ ден губим по 30% от своите възможности. Това касае предимно тези от нас, които тренират редовно. В началото на "почивния" период, тялото е в "спящ" режим т.е. съхранява силата си. Постепенно, колкото повече дни минават, толкова повече ще губи то от своята издръжливост. А нивото пада рязко."

В процес на разговор, разбрахме, че точно след тези 5-6 "почивни" дни започваме да качваме килограми. Затова сме "за" заслужената" почивка, но със спорт.